Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Molenbekenaren reageren met buurtfeest op 'safaritocht' Wilders

Of Filip Dewinter en Geert Wilders zich morgen nu wel of niet in Molenbeek wagen, het ontvangstcomité zal alvast ter plaatse zijn. Niet met een protestmars of luide slogans, wel met een buurtfeest op het gemeenteplein. De initiatiefnemers kregen daarvoor toestemming van burgemeester Schepmans (MR), omdat het officieel niet om een politieke protestactie gaat tegen de komst van de twee extreemrechtse politici, dat meldt de Brusselse nieuwssite Bruzz.
donderdag 2 november 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Nadat Dewinter en Wilders hun komst naar Molenbeek op Twitter aankondigden, gingen de alarmbelletjes bij de Molenbeekse Saliha Raiss meteen rinkelen. Vooral de term ‘islamsafari’ kon voor haar niet door de beugel. “Molenbekenaren vergelijken met wilde dieren, waar halen ze het vandaan”, vertelt Raiss. Ze legde dan ook klacht neer tegen de twee politici bij gelijkekansencentrum Unia en het anti-racismeorgaan MRAX.

Maar het buurtfeest van vrijdag, dat plaatsvindt in en aan het Brass'Art Café op het gemeenteplein, moet met kinderanimatie, eten en muziek vooral een gezellige bedoening worden, aldus Raiss. Bewoners worden ook uitgenodigd om een affiche met ‘I Love Molenbeek’ aan hun raam te hangen. “We willen de boodschap uitdragen dat we ons hier in Molenbeek goed voelen, dat we geen bende dieren zijn, maar goed met elkaar samenleven.”

Ook studenten van de lokale RITCS-afdeling De Bottelarij sluiten zich aan bij het initiatief. “Sommigen onder hen verblijven hier soms maar een jaar, maar toch willen ze ook hun steentje bijdragen om de positieve kanten van Molenbeek in de verf te zetten”, zegt Raiss. 

'Geen politieke boodschap'

Raiss, die tevens lokaal opkomt voor SP.A, verkreeg ook de officiële toelating van burgemeester Schepmans (MR) voor het initiatief. Nochtans heeft de burgemeester met de politieverordening niet enkel de komst van Wilders en Dewinter verboden, maar ook “elke bijeenkomst van personen in het kader van dit evenement, deelnemers, organisatoren of tegenstanders”.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.