Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Federale rechter blokkeert de tenuitvoerlegging van Trump's Transgender Military Ban

Trump's uitleg voor het controversiële verbod "lijken niet te worden ondersteund door feiten", aldus de rechter, zo meldt Huffington Post.
dinsdag 31 oktober 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • (Foto:thenation.com)

Een federale rechter blokkeerde de handhaving van het verbod van president Donald Trump op transgender mannen en vrouwen die op maandag in de Amerikaanse strijdkracht dienen. Trump's zmemorandum over het verbod, dat hij in augustus heeft vrijgegeven nadat hij de beleidsverandering in een reeks tweets in juli heeft aangekondigd, heeft juridische uitdagingen geconfronteerd met huidige en aspirant transgender dienstverleners die "vrezen dat de richtlijnen van het presidentieel memorandum verwoestende gevolgen zullen hebben op hun carrières en hun gezinnen", schreef district-rechter Colleen Kollar-Kotelly in haar  bevel.

De redenen die de Trump-administratie gaf om het verbod op te stellen, vervolgde ze: "lijkt niet te steunen op enige feiten". Terwijl Trump de beleidsverandering als kostenbesparende maatregel verdedigde, bleek uit analyses van de militaire begroting dat uitgaven voor de gezondheidszorg voor transgenders minuscuul zou zijn.

Trump zijn memorandum kwam net iets meer dan een jaar na het besluit van het Pentagon in 2016 om het verbod op transgender-dienstleden op te heffen. Trump beweerde echter dat hij de beslissing nam na raadpleging van militaire experts.
Het bevel van maandag vereist dat zowel Trump als de eisers een gezamenlijk statusrapport indienen waarin wordt aangegeven hoe zij van plan zijn om de zaak tegen 10 november te regelen.


Lees hier het volledige bevel:  https://assets.documentcloud.org/documents/4163521/10-30-17-Doe-v-Trump-Order.pdf

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.