Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Regionale oorlog Midden-Oosten: Amerika vs Rusland

woensdag 5 oktober 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Wij kunnen op een ochtend wakker worden en horen dat de oorlog tussen Amerika en Rusland is uitgebroken. De spanningen in Syrië lopen hoog op. De oorlogsretoriek van de Amerikanen is duidelijk.

John Kirby, de stem van het Amerikaanse Departement van Buitenlandse Zaken, zei afgelopen woensdag 28 september. “Extremist groups will continue to exploit the vacuums that are there in Syria. This to expand their operations. This could include attacks against Russian interests. Perhaps even Russian cities. Russia will continue to send troops home in body bags. And will continue to lose resources, perhaps even aircrafts”.

Ondertussen plaatst Rusland zijn S300 luchtdoel raketten bij zijn haven in Tartus, Syrië,  wat het thuis is van zijn marineschepen. Rusland en de Verenigde Staten sturen tevens ieder een vliegdekschip naar het oosten van de Middellandse Zee.

De extremisten waar Kirby op doelt is de Al-Nusra groep, die wordt gesteund door de Verenigde Staten. Dezelfde groep die nu door de Russen uit Aleppo wordt gebombardeerd. Zij zitten verscholen tussen de bevolking en de zogeheten 'gematigde' rebellen.

De oorlog gaat om gas

De Amerikanen wilden van begin af aan niet Al-Nusra vernietigen. De terroristen waren een jaar geleden tot de voorsteden van Damascus doorgedrongen. Het was de Amerikaanse bedoeling om met Al-Nusra president Assad en zijn regime te vervangen. Dan kon Al-Nusra het gaspijpleidingsproject uit Qatar goedkeuren en die uit Iran afkeuren. De gaspijpleiding moet 100 miljard m3 gas per jaar naar Europa brengen. Het Russische gas dat nu wordt gekocht wordt dan vervangen. Het Qatar project wordt gesteund door de Verenigde Staten, Turkije en Saoedi Arabië. Die uit Iran door Rusland, Irak en Syrië.

Assad vraagt Russische hulp

Echter, president Assad vraagt de Russen om hulp. De Russen dringen Al-Nusra (en ook de Islamitsche Staat) terug en brengen het Syrische leger weer op de been. Dit maakt Amerika witheet van woede. Zij willen tenslotte Assad verdrijven. Samantha Power, de Amerikaanse ambassadeur naar de Verenigde Naties, beschuldigt Rusland van barbaarse praktijken. Ook dat de Russen Assad toestaan om zijn land weer terug te nemen. Net alsof de Amerikanen daarover wat hebben te zeggen.

De beschuldigingen stapelen zich op. De belangrijkste die door de Verenigde Staten worden geuit zijn:

– Cyber spionage: de Russen hacken de server van de Democratische Partij.
– Oorlog: De Krim wordt van de Oekraïne afgepakt en aan Rusland toegevoegd.
– Terrorisme: Het neerhalen van een commercieel lijnvliegtuigen MH17.
– Oorlogsdaden: Het bombarderen van een VN konvooi met hulpgoederen voor Aleppo.
– Oorlogsmisdaden: Het bombarderen van delen van Aleppo waarbij honderden burgers omkomen.

Westers spionagecentrum verwoest

Hierbij komen nog de volgende drie belangrijke punten:

1. De Verenigde Staten vraagt aan Rusland om vooral niet de gematigde rebellen in Aleppo te bombarderen. Deze zitten verscholen tussen de Al-Nusra terroristen. Prima, zegt Rusland, haal ze dan uit elkaar en laat het ons weten. De Russen wachten weken op antwoord, herhalen de vraag regelmatig maar het blijft stil. Uiteindelijk zijn de Russen het wachten beu. Tijdens de wapenstilstand worden de extremistische terroristen met moderne wapens en luchtdoelraketten uitgerust. Als gevolg vallen de Russen aan. Het bombardement op de terroristen (en dus ook de gematigde rebellen indien deze mochten bestaan) is heftig. Omdat de extremisten in woonwijken zitten vallen er veel burgerslachtoffers.

2. Op 20 september schakelen de Russen een spionage centrum in de Dar Ezza regio uit. Dat is in de heuvel ten westen van Aleppo. Het centrum wordt bemand door de Amerikaanse CIA en inlichtingenspecialisten uit Qatar, Engeland, Turkije en Israël. Zij geven logistieke steun aan de gematigde rebellen en vermoedelijk ook aan Al-Nusra. Ook controleren zij de aanvoerroutes. Bij de aanval komen 30 man om het leven.

3. De Amerikaanse regering heeft geen grip meer op het doen en laten van het militaire industriële complex. Dat geldt zowel voor president Obama als de minister van buitenlandse zaken John Kerry. In het machtsvacuüm rond de presidentsverkiezingen begin november kan het Pentagon het heft in eigen hand nemen. Dit betekent dat het leger kan doen wat zij nodig vindt.

Amerika en Rusland Explosief

Waar de confrontatie tussen de Verenigde Staten en Rusland eindigt weet niemand. De situatie is explosief. Een regionale oorlog in Syrië zal leiden tot een vernietiging van de overgebleven steden dat gebied. En tot een nog veel grotere uitstroom van oorlogsvluchtelingen. In mijn boek ‘Europa en Migranten‘ heb ik al verteld hoe groot die uitstroom is. En wat de consequenties ervan kunnen zijn.

Sta niet verbaasd te kijken als u de radio aanzet en hoort dat de oorlogshandelingen plaatsvinden. Dat kan zijn het bombarderen van Syrische stellingen door Amerikaanse vliegtuigen. Met als gevolg dat Russische vliegtuigen alles en iedereen zullen gaan bombarderen wat vecht tegen de Syrische regering. Dat is inclusief het Vrije Syrische leger dat de officiële oppositie is tegen president Assad’s regime. Daarna mengen mogelijk Turkije en Saoedi-Arabië zich in de strijd. En vervolgens Iran. En voor je het weet ook Turkije. De Hezbollah kan zelfs deze chaos aangrijpen om Israël op het hoofd te timmeren. God verhoede het, maar de situatie ziet er niet goed uit.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

6 reacties

 • door janu op woensdag 5 oktober 2016

  Israël kan zelfs deze chaos aangrijpen om Hezbollah op het hoofd te timmeren. Wie heeft de Syrische oppositie "vrije Syrische leger" genoemd? In het westen is een bewapende groepering een terroristische organisatie. In de rest van de wereld zijn de bevriende bewapende groeperingen "vrijheid" strijders.

 • door dr alami op donderdag 6 oktober 2016

  En ook nog vele groepen met verschillende agenda's. Schrijnende spannende adembenemende oorlogsmisdaden - alles met burgers opzettelijk doelwit - en zo moeten Rusland & de VS schuldig in rekening gebracht zijn. Ze zijn de echte terroristen. Overal vol rook en stof, en huizen in puin. Zie bvb hoe Aleppo door de Russische bommen werd kapotgemaakt. Het bewijs van burgerslachtoffers overal: scholen, huizen, marktplaatsen die door Russische bommen waren verwoest. Rusland zegt dat ze vechten Daesh [Islamitische Staat], maar Daesh is niet in Aleppo voor twee jaar. Er was zelfs geen Vrije Syrische Leger daar, maar wel burgers die daar wonen.Want in Aleppo, de grootste stad in Syrië, gaan mensen nog steeds aan het werk, hun kinderen naar school sturen, in de vele restaurants langs de straten eten, maar op elk moment konden ze gedood worden door de willekeurige Russische en Syrische regime luchtaanvallen. Overal telkens dikke wolken van grijze en zwarte rook die in de verte uitbreekt en dan langzaam in de avondlucht verdwijnt en zelfs de kinderen de verschillen tussen de vliegtuigen die ze aanvallen kunnen zien en daartegen niks te doe en niemand ze van de bommen kan redden. Aanvoerlijnen van voedsel, brandstof en medische apparatuur voor burgers in de stad zijn gesneden. De situatie in Aleppo wordt nu nog erger. Zelfs na vijf jaar constant gruwel en wreedheden is een humanitaire crisis nu ontvouwen op een schaal die niemand nog niet heeft gezien zelfs in de beide wereldoorlogen. Waar moeten ze heen? Vraagt ​iedereen zich af: Moeten ze vluchten om nauwelijks te overleven? Het is toch beter om in hun eigen land te verblijven in plaats van te worden vluchtelingen, alsook bijna alle burgers daar zijn gewoon te zwak en slecht om te vluchten. Help ze of geef ze een land aub?

 • door jef helderweert op donderdag 6 oktober 2016

  Het is alleszins duidelijk dat het Syrische conflict geen burgeroorlog is zoals de Westerse media tot nu toe verkondigden , maar een door buitenlandse mogendheden ( in de eerste plaats Saudi Arabië en Qatar ) uitgelokte oorlog om de olie-en gastoevoerroutes vanuit het Midden-Oosten naar Europa en de VS te controleren. Assad is daarbij een sta-in-de-weg. Rusland - een oude bondgenoot van Syrië sinds de jaren '70 van vorige eeuw - laat dit , en zeer terecht overigens , niet gebeuren en zal alles doen om zijn eigen belangen te verdedigen. Het heeft onlangs nieuwe "Rules of engagement" afgekondigd : elk vliegtuig dat het Syrische leger bedreigt zal worden neergeschoten. Na hun debacle in Afghanistan, Irak en Lybië is het dus de vraag of de neo-cons en het Pentagon in Washington tot rede komen of volharden in de boosheid. jef Helderweert

  • door Peter Stuivenberg op vrijdag 7 oktober 2016

   @Jef, @Alami Ik vrees dat burgers weer het slachtoffer worden van een geopolitieke worsteling. Zoals Jeff zegt is de basis ws 100 miljard m3 gas dat Europa tekort komt en nu uit Rusland betrekt. Europa wil daarvan niet langer afhankelijk zijn. Op de grootste gasbel ter wereld zit Qatar voor 2/3 en Iran voor 1/3. Europa wil gas uit Qatar, want gas uit Iran betekent dat Rusland toch weer, zij het indirect, het gas kan controleren. De gaspijpleiding uit Qatar wordt gesteund door Amerika, Saoedi Arabie en Turkije. Die uit Iran door Irak, Syrie en Rusland. Als Russen en Syriers Aleppo 'innemen' of 'bevrijden' dan is de rol van Amerika/Qatar/ Turkije/Saoedi-Arabie uitgespeeld. Assad kan dan weer zijn land controleren en Iran kan de gaspijpleiding door Syrie aanleggen. Wat moet Amerika nu? Ik zie hen niet met hangende pootjes afdruipen. Alhoewel door te zeggen 'betaal mijn kosten' en door het instellen van een embargo tegen Rusland kan het een mogelijkheid zijn. Een andere optie is een no-fly zone instellen, hetgeen Syrie meteen zal verwerpen. Tenslotte heeft Assad niet om Amerikaans inmenging gevraagd en heeft Amerika geen mandaat van de VN Veiligheidsraad om dat te doen. Een andere weg is de Witte Helmen de Nobel Prijs voor de vrede geven en dan met geweld de burgers van Aleppo beschermen tegen de luchtaanvallen. De Witte Helmen worden als een zogeheten 'bescherming van de burgers' organisatie met 100 miljoen USD (Amerika en Engeland) gesteund. Dit is vreemd, want de Syrische organisatie die daarvoor in feite verantwoordelijk is, krijgt geen geld. In beide gevallen breekt er naar alle waarschijnlijkheid een regionale oorlog uit. Rusland installeert nu ter voorbereiding hierop de S300/S400 luchtdoelraketten, hetgeen een uiterst effectief wapen is.

 • door dr alami op vrijdag 7 oktober 2016

  @Peter Stuivenberg: Inderdaad hier gaat het om alle soorten belangen op alle aspecten van geopolitiek tot economisch en nog meer inclusief zeer moderne genocide (volkerenmoord). Dat de CORRECTE Syrische organisaties geen geld krijgen kadert natuurlijk in ‘verdeel en heers strategie’ van de grote spelers in EEN GROTE SPEL ook o.a. in de gehavende oorlogen in de rest van in het MO hetgeen naar alle waarschijnlijkheid niet alleen een regionale oorlog in de hand werkt ,maar wellicht ook derde wereldoorlog. Dat Rusland anti-luchtdoelraketten naar Syrië heeft gestuurd is echter eerder een boodschap voor de VS& bondgenoot in de regio waar ze momenteel militair actief zijn. Ik heb nog nooit zo veel spelers met zoveel verschillende agenda's gezien!!

  • door Peter Stuivenberg op vrijdag 7 oktober 2016

   @alami, Ik ben het met u eens. Wilt u svp met mij contact opnemen via info@peterstuivenberg.nl voor een video interview.

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties