about
Toon menu

Laten we eens de zaken benoemen in Borgerhout

woensdag 13 september 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Er wordt altijd gesproken over de 'zaken benoemen zoals ze zijn.' Dit vaak vanuit mensen die de luxe hebben ook wel gekend onder de naam 'white privilege'.

Het is inderdaad hoogtijd dat de zaken worden benoemd zoals ze zijn. Deze keer door iemand die niet geniet van 'white privilege'. Deze keer van iemand die in een constante strijd zit met negatieve berichtgeving over Borgerhout en het talent dat aanwezig is. Het Borgerhout waar ik ben geboren en getogen. Het Borgerhout waar het bruist van talent waar men noch oog of oor naar heeft. Het talent dat valt onder de noemer crapuul. Het Borgerhout dat alleen wordt benoemd wanneer er sensatie te pas komt in de meest negatieve betekenis van het woord. Laat mij jullie de zaken benoemen zoals ze zijn.

Laat mij jullie vertellen wat er zich heeft afgespeeld op zaterdag 9 september in de Metropolis te Antwerpen. Maak u maar geen illusie, het zijn geen rellen op de Turnhoutsebaan zoals u gewend bent van de media. Op zaterdag 9 september was er alom 400 man aanwezig in de Metropolis te Antwerpen voor een persconferentie, waarvan maar slechts 200 binnen mochten. Een persconferentie naar aanleiding van het sportevenement van het jaar op 30 september, binnen de gevechtsport thaiboks. Een thaiboks gala georganiseerd door Borgerhoutenaars in de lotto arena te Antwerpen.

U leest het goed het crapuul van Borgerhout wist vorig jaar reeds de lotto arena te vullen voor een thaiboks gala. Nu voor de tweede maal op rij, zijn we van plan hetzelfde te doen. Dit is de zaken benoemen zoals ze zijn en dit is de realiteit. Dit is het talent uit Borgerhout.

Laten we hopen dat de media die dag massaal aanwezig zal zijn en haar werk doet. Laten we hopen dat deze sport ook een volwaardige rubriek krijgt binnen het sportjournaal. Laten we hopen dat de media er werkt van maakt om ook de positieve zaken te benoemen die gebeuren in en buiten Borgerhout. Want de realiteit is dat de positiviteit overheerst maar de perceptie die wordt gecreëerd het tegendeel laat blijken. Daarom nodigt AFO de pers uit op zaterdag 30 september in de lotto arena te Antwerpen. Zodat ze getuigen kunnen zijn van de geschiedenis die wordt geschreven door talent straight out of Borgerhout.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.