Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Great Barrier Reef: op sterven na dood?

maandag 17 oktober 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

’s Werelds grootste koraalrif, het 2600 km lange Great Barrier Reef in noordoost-Australië (wikipedia:Groot_Barrièrerif) zou wel eens op sterven na dood kunnen zijn. outsideonline.com luidt al helemaal de doodsklok, maar ook andere sites (zie onderaan) rapporteren de grote, en mogelijk fatale schade aan het rif. Door stijgende temperaturen verdwijnen de algen, en wordt het koraal grijs-wit. Het proces heet coral bleaching (wikipedia: verbleking van koraal). Gebeurt die verbleking op kleine schaal, dan is de schade herstelbaar, hoewel soms langdurig. Maar nu wordt gevreesd voor het leven van het koraalrif.

De Australische regering heeft zich in mei 2016 nog hard ingespannen om de bedreiging van het koraal te laten schrappen uit een tekst van de Verenigde Naties! Lees Australia’s censorship of Unesco climate report is like a Shakespearean tragedy bij The Guardian, 30/5/2016.

Een van de eerste Belgische sites met het nieuws is newsmonkey op 14/10/2016, zie verder ookThe Independent (UK) of bij reddit, of de Australische milieusite climatecouncil.org. Of bekijk deze youtube

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

Eén reactie

  • door marvilia op vrijdag 14 oktober 2016

    Lees het hele verslag en andere berichten op klimaatblog http://abrupt.eu.pn.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties