about
Toon menu

Stop gezever over 'verantwoordelijkheid' Mélenchon

Stop met zeveren over de 'verantwoordelijkheid' van Mélenchon
woensdag 3 mei 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • "Nu we de weg hebben geopend voor het fascisme, stem voor ons om het tegen te houden"

1. Het is de verpletterende verantwoordelijkheid van het neoliberaal beleid van de voorbije tien/twintig/dertig jaar dat zoveel mensen nu kiezen voor Le Pen.

2. Het is de verpletterende verantwoordelijkheid van de PS en Hamon dat ze zich niet hebben teruggetrokken voor de eerste ronde en zo Mélenchon de kans niet hebben gegund op de tweede ronde.

3. Het is de verpletterende verantwoordelijkheid van de kiezers van Le Pen dat Le Pen president zou worden.

Mélenchon heeft aangeboden voor Macron te stemmen als hij de Loi Travail zou intrekken, één eis slechts, één. Antwoord van Macron: geen sprake van, fuck you, ik ga nog erger doen dan die Loi Travail.

4. Het is dus de verpletterende verantwoordelijkheid van Macron als hij nipt zou verliezen.

5. Het is de verpletterende verantwoordelijkheid van de media dat ze Le Pen middelpunt van de campagne hebben gemaakt en Mélenchon links (inderdaad) hebben laten liggen, waardoor heel wat kiezers de 'perceptie' hadden dat ze met Mélenchon voor een verliezer stemden, en met Le Pen voor een winnaar, het fameuze bandwagon effect. Ook al gaat het dan maar over 3 à 4 procent verschil. Het had de tweede ronde wel anders kunnen maken.

Overigens denk ik niet dat Le Pen gaat winnen. Ik schat dat het 45-55 procent wordt. Mélenchon is niet de ideale kandidaat, maar wel de allerbeste van de keuze die er was, zonder enige twijfel. Hij heeft overschot van gelijk om alles te zetten op de parlementaire verkiezingen.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.