Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Interview op Klara over Noam Chomsky

EPO publiceert een vertaling van vier boeken van Noam Chomsky, gebundeld als 'De Essentiële Chomsky'. Klara-journalist Kurt Van Eeghem sprak er over met vertaler Lode Vanoost.
dinsdag 14 oktober 2014
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Kurt Van Eeghem interviewde vertaler Lode Vanoost over Noam Chomsky naar aanleiding van het door hem vertaalde boek 'De Essentiële Chomsky' in het KLARA-programma 'Pompidou' van 14 oktober 2014 (17.00-18.00) (podcast is tot één week na de uitzending beschikbaar)

Het boek De Essentiële Chomsky is verschenen bij EPO. Het boek is ingedeeld in korte, vlot leesbare hoofdstukken, waarin Chomsky uitweidt over een groot aantal thema's, van de oorlogen in het Midden-Oosten over de opkomst van het christelijk fundamentalisme in de VS tot het belang van sociale organisatie en verzet, meer dan ooit nodig en nuttig in deze tijden. 

"De toekomst kan worden veranderd. We kunnen de dingen echter pas veranderen als we minstens begrijpen hoe ze in elkaar zitten. Er zijn wel degelijk veel successen geweest."

Dat is wat Chomsky doet, hij legt het systeem uit zoals het echt werkt.


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door ManuC op dinsdag 14 oktober 2014

    Geef deze mens de Nobelprijs. Hij is al zijn ganse leven bezig met ontmaskeren van hypocrieten.

    • door Lode Vanoost op woensdag 15 oktober 2014

      Er zijn al personen en organisaties die zijn kandidatuur hebben voorgedragen. Zelf blijft hij daar eerder sceptisch over. Hij ziet op de lijst van vroegere laureaten heel wat verdienstelijke mensen staan, maar ook heel wat bedenkelijke figuren, de laatste jaren trouwens meer en meer. Verder blijft hij daar heel nuchter bij. "Ik geloof niet in de zoektocht naar de zogenaamde grote leiders. Grote sociale veranderingen zijn er gekomen door sociale bewegingen. Echt grote leiders zijn er gekomen omdat ze konden bouwen op die bewegingen, niet omgekeerd. Martin Luther King heeft historische verdiensten, maar hij kon pas worden wat ij geworden is dankzij de massale inzet van duizenden anonieme mensen die hem voorafgingen en ondersteunden."

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties