Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De klimaatmars, en wat hierna?

zondag 3 februari 2019
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

 

Het druilerige weer kon jong en oud niet weerhouden om vorige zondag nog talrijker dan op 2 december op te stappen om van onze regeringen een kordaat beleid te eisen om substantieel bij te dragen aan de internationale “inspanningen” om de stijging van de globale temperatuur beneden 2 en liefst 1,5 ° C te houden. LEF was er bij en maakte mooie beelden. Maar: hoe moet het nu verder ?

Vooral de jonge betogers hadden hun creativiteit losgelaten op de talloze zelfgemaakte pancartes. Zij zijn van plan om verder te ageren tot aan de verkiezingen. Bravo ! Aan de organisaties die zich inzetten voor het klimaat komt het nu toe om concrete eisen te formuleren naar de politici in de aanloop naar 26 mei.

LEF werkt hieraan mee in het kader van de Klimaatcoalitie en wil zijn steentje bijdragen aan de verbinding van de verschillende strijden tegen het neoliberaal beleid (naast klimaat, ongelijkheid, rechtvaardige belastingen, recht op gezondheid, toegang tot justitie …) die moet culmineren in de grote mars van 12 mei die voorbereid wordt door Hart boven Hard en de TAM TAM campagne.

Beelden van de klimaatmars

link naar foto’s https://photos.app.goo.gl/NY45T95dpvwz5eud7

en video https://vimeo.com/channels/leffge

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.