Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Boeren in actie tegen Mercosur

woensdag 28 maart 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

De boeren zijn zeer bezorgd over het op stapel staande vrijhandel- en investeringsakkoord tussen de EU en een aantal Zuid-Amerikaanse landen, waardoor goedkope landbouwproducten de Europese markten zouden overspoelen.

Het gaat over Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay, bekend voor hun grootschalige runder- en landbouwproductie. Op maandag voerden een 50-tal boeren met 15 traktoren een symbolische actie aan het Brusselse Schumanplein om deze bedreiging aan te klagen.

Een delegatie van de actievoerders werd later ontvangen door Premier Michel, die in het RTBF journaal wel verklaarde dat Mercosur onder zijn huidige vorm niet kon.

Een grotere (Europese) actie van de boeren is gepland op 17 april e.k (zie onze rubriek aankondigingen).

Onze reporter supporter was bij de actie van vorige maandag en maakte enkele foto’s. Zie https://photos.app.goo.gl/A28P8MjiLJynUJCl1


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.