Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De TAM TAM campagne

woensdag 7 februari 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Wij zijn een groep burgers, academici en experten op het terrein. Elke dag constateren we beetje bij beetje de schade die de beleidsmaatregelen van de federale regering bij de burgers aanrichten. 

 Nochtans geeft diezelfde regering zichzelf geregeld een schouderklopje voor de zogezegde verhoging van de kwaliteit van de gezondheidszorg, van de jobcreatie of van de verbeterde toegang tot justitie. Maar tegenover hun woorden staat onze realiteit. 

 De aanvallen op verschillende sectoren in onze samenleving (gezondheidszorg, justitie, werk, onderwijs, milieu) komen voort uit eenzelfde logica. We hebben daarom besloten samen te werken om: - de regering op haar verantwoordelijkheid te wijzen, daar waar zij de burgers responsabiliseert - de concrete impact van het beleid van de regering aan te tonen, voorbij hun discours - opnieuw solidariteit tussen de sectoren te creëren om hen weerwoord te bieden 

 Het eerste seizoen van de campagne gaat op 5 februari 2018 in première. Tot juni zullen achtereenvolgens de thema’s gezondheid, justitie en werk in de schijnwerpers worden gezet. 

 We kennen de antistoffen om hun bedreigingen tegen te houden uit het verleden: het debat aangaan, ons verzetten en verenigen, betogen en informeren. Tegenover dit nieuwe institutioneel geweld, biedt de campagne Tam Tam een nieuw geluid aan het verzet. Maar we moeten het wel allemaal samen doen. 

Linken om te delen

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.