Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De Klimaatles: er is weer hoop voor het klimaat

vrijdag 15 maart 2019
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Klimaat les in Kunstencentrum Vooruit met Wouter Deprez, Jasper Bloemen, Kristof Cuadros Perez, Kyra Gantois, Anuna De Wever en Nic Balthazar.

620 scholieren kwamen donderdag 14 maart samen in de Theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit voor de Klimaatles. 620 jongeren die met interesse zaten te luisteren en geregeld lieten merken hoe ze over bepaalde zaken denken.

Volgens bepaalde mensen moeten de jongeren zich niet te veel bemoeien met de klimaatproblematiek omdat ze er te weinig van af weten. Daarom begon de les met een uiteenzetting over de huidige situatie door klimaatwetenschappers Jasper Bloemen (UAntwerpen, Scientists4climate) en Kristof Cuadros Perez (Climate Response). Na alle feiten op een rijtje te zetten, zorgde Wouter Deprez voor verluchting door met humor een kanttekening te maken. Als laatste waren Anuna De Wever en Kyra Gantois aan de beurt. Ze kwamen hun binnenkort te verschijnen boek 'Wij zijn het klimaat. Een brief aan iedereen’ voorstellen. Ze werden geïnterviewd door Nic Balthazar, die ook de rest van de les in goede banen leidde, en gaven ook enkele tips over hoe jongeren hun steentje bij kunnen dragen. 

Tot slot was er moment ingepland voor vragen uit het publiek. Het feit dat hier zo gretig gebruik van gemaakt werd door de jongeren, doet vermoeden dat ze toch echt wel bekommerd zijn over hun toekomst en niet enkel de straat op gaan om te spijbelen. De vragen die gesteld werden gingen niet alleen over het 'wanbeleid van onze regering', maar waren kritisch, to the point en actie-gericht. We kunnen dus wel stellen dat er hoop is voor de toekomst van onze planeet!

Bekijk hier de volledige klimaatles: https://bit.ly/2HnrihZ 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.