Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De Morgen verdedigt moorden door Israëlische Mossad

In de Krant De Morgen van zaterdag 31 mei stond op blz 8 en 9 een artikel van journalist Lode Delputte "De Mossad vergee(f)t nooit". Hier keurt de journalist de misdaden, moorden door de Israëlische geheime inlichtingendienst goed: "al moet het dan wel zeker van zijn stuk zijn".
donderdag 5 juni 2014
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Als de Mossad moorden pleegt dan gaat het over "doelgerichte preventie", het slachtoffer "moet zich opmaken voor even anoniem als onprettige bezoek" en nog dat Israel de macht heeft  "zuinig te zijn met tekst en uitleg".

Als een moslim een jood doodt dan is hij een "terrorist". "Hebben manschappen van de roemruchte dienst in het verleden al legio terroristen uitgeschakeld".

Daarbij schrijft de journalist over de haatdragende en wrede "sikul memukad"-doctrine van het oude testament "oog om oog, tand om tand" dat de Mossad volgt.

Buitengerechtelijke moorden zijn een misdaad, zelfs als de slachtoffers van deze moorden terroristische daden in het verleden gepleegd hebben. Wraak is geen wettelijke verschoningsgrond. Door deze haatdragende en wrede doctrine blijft de wraak in een cirkel ronddraaien. De Palestijnen en de Joden blijven wraak nemen.

Ondanks dat 100 keer meer Palestijnen worden gedood door Joden van Israel dan dat er Joden gedood  worden door Palestijnen, kan uit de tekst geïnterpreteerd worden dat de Palestijnen terroristen zijn en de Joden "rechtshandhavers" zijn. Dit standpunt van de journalist is onwaar.

Palestijnen, slachtoffers van discriminatie, onrecht en onderdrukking 

Israel is een land dat wil, eist om als Joodse staat, het thuisland van de Joden erkend te worden.

Door de nazi Holocaust wilden de Joden een veilig thuisland en de winnaars van de tweede wereldoorlog  hebben het Palestijnse volk opgeofferd om een thuisland aan de Joden te geven.  

Het is zo dat de Arabieren een Israëlische Staat in Palestina niet aanvaard hebben en daardoor hebben een paar Arabische landen in 1947  Israel aangevallen. Door de oorlog en de overwinning van Israel zijn tussen 1947-1949 veel tienduizenden Palestijnen gevlucht of werden verdreven van hun huizen en land. De Palestijnen hebben hun huis, land, menswaardigheid en hun leven verloren.   

Israel wil het thuisland zijn van de Joden in de wereld maar ten nadele van een ander volk dat ze als minderwaardig beschouwen. De Palestijnen/moslims, de inheemse bevolking van Palestina zijn nu tweederangsburgers in eigen land.

Israel discrimineert andersgelovigen.

Israel blijft de moslims stigmatiseren en demoniseren als terroristen.

Om levensruimte te scheppen voor nog meer Joden heeft Israel in de oorlog van 1967 de luchtmacht van Egypte aangevallen en in de daarop gevolgde oorlog met de buurlanden heeft Israel als winnaar de Westelijke Jordaanoever (Cisjordanië) in Jordanië, de Golan Hoogvlakte in Syrië en Gaza in Egypte bezet en geannexeerd en zo hun territorium driemaal vergroot.

Dit wil zeggen dat  duizenden vluchtelingen van de oorlog van 1947-1949 opnieuw hebben moeten vluchten.    

De mensen van goede wil moeten er rekening mee houden dat de Palestijnen in een zeer onmachtige positie staan tegenover de vijfde militaire macht in de wereld. Hoe moet een gekoloniseerd volk opkomen voor haar rechten, voor haar vrijheid, voor haar onafhankelijkheid tegenover de machtige koloniale macht?

De terroristische aanslagen van de Palestijnen (zelfmoordbommen tegen burgers, kapen van vliegtuigen, de gijzeling en de moorden op atleten in München…) vinden hun oorsprong in de totale onmachtigheid waarin ze zich bevinden tegenover de wrede en gewelddadige onderdrukking door het machtige Israel.

De geschiedenis van Israel is ook een opeenvolging van oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal humanitair recht. 

Israel heeft wel 100 keer meer Palestijnen/moslims gedood (dan dat er Israëliërs gedood werden door Palestijnen,) door  overdreven gebruik van geweld, door bombardementen met helikopters en vliegtuigen, zwaar geschut tegen residentiële wijken. Ze hebben steden met de grond gelijk gemaakt zoals Jenin, ze hebben huizen afgebroken, olijfbomen en andere gewassen vernietigd. De Israëlische soldaten beschouwen de Palestijnen als minderwaardig en behandelen hen met misprijzen. De Palestijnen/moslims leven in constante vernedering door de overheerser. Sommige soldaten martelen de Palestijnen door met stenen hun armen te breken. De Israëlische tanks rijden over mensen die betogen of met stenen gooien.  In de gevangenissen zitten rond de 6000 Palestijnen die niet weten wanneer ze vrij kunnen komen.

Verder is Israel een apartheidsstaat, democratie alleen voor de Joden, ze hebben twee aparte wetstelsels, één dat de Joden bevoordeelt en een ander dat de Palestijnen benadeelt.

Ze hebben ook gebieden en straten die, zoals onder de Zuid-Afrikaanse apartheid, verboden zijn voor Palestijnen. Daarbij hebben ze ook wetten die de internationale wet schenden zoals de "wet over de verlaten huizen".  Ze hebben de weerloze Palestijnen verdreven en daarna hebben ze hun huizen en land aangeslagen.  

Israel, als belangrijke geo-politieke bondgenoot van de Verenigde Staten van Amerika en van de Europese Unie, wordt beschermd voor de mogelijke klachten over oorlogsmisdaden. Bovendien hebben de Verenigde Staten van Amerika tientallen keren, als enigen, hun vetorecht gebruikt tegen resoluties die Israel veroordelen voor oorlogsmisdaden tegenover de Palestijnen.  

De Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland hebben Israel zwaar bewapend tot de vijfde grootste militaire macht van de wereld, ook met nucleaire wapens. Deze landen zijn gedurende reeds 67 jaar mede verantwoordelijk voor de wrede onderdrukkingen van de rechten van de Palestijnen, voor de oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal humanitair recht door Israel.

Is er een oplossing?

Intussen is de Westelijke Jordaanoever, die volgens de Verenigde Naties en de Europese Unie illegaal bezet is, ook volgebouwd met kolonies voor terugkomende Joden en de Israëlische staat blijft de kolonies uitbreiden.  De Palestijnen/moslims moeten leven, opgepropt in tientallen verspreide "getto's", openluchtgevangenissen omringd door muren en controle posten van de Israëlische leger.

Het "edel aanbod"  van Israel voor vrede met de Palestijnen is deze tientallen verspreide "getto's"waar de Palestijnen als minderwaardige mensen moeten hokken.

Dit aanbod is vernederend en beschamend.

De meest logische en rechtvaardige oplossing wordt door Israel niet aanvaard, namelijk zich terugtrekken tot achter de grens van voor de oorlog van 1967, zodat de Palestijnen hun Staat, menswaardig, vrij en onafhankelijk kunnen stichten op de volledige Westelijke Jordaanoever met Oost-Jeruzalem als hoofdstad. Dit gebied is het Jordaanse territorium dat Israel geannexeerd heeft na de oorlog van 1967.

Gezien dat het doel van Israel is levensruimte uitbreiden voor alle Joden, zal Israel nooit de volledige Westelijke Jordaanoever verlaten omdat het dat land nodig heeft voor de huisvesting voor joden, landbouw en water van de Jordaan.

De "twee staten" oplossing is dus in feite niet meer mogelijk gezien dat er geen ruimte meer over is voor de Palestijnse staat.

De oplossing die overblijft is één staat, maar dan een democratische staat, waar de discriminatie van andersgelovigen afgeschaft wordt, waar iedere burger gelijk is voor de wet , één burger/één stem, zoals gebeurd is in Zuid-Afrika.

Gezien dat Israel waarschijnlijk ook geen federale staat zal aanvaarden, met een joods en een moslim gewest, voorspelt dit niet veel goeds voor de toekomst.

In feite zijn de "vredes"voorstellen van Israel aan de Palestijnen "vertrek, of leef in getto's of  bekeer je tot het Jodendom".   

Michel Collon "Israel,parlons-en!

Virginia Tilley"the one-state solution:Abreakthrough for peace in the israeli-palestinian deadlock"

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.