Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Antwerpen laat Palestijnse jongeren niet in de kou

Met meer dan honderd waren ze, mensen die in Kavka Antwerpen zondag 1 juli de stralende zomerzon trotseerden om zich te informeren en hun solidariteit te betuigen met de schrijnende situatie van de Palestijnse jongeren en de vele kind-gevangenen onder wie de 17-jarige Ahed Tamimi.
woensdag 11 juli 2018
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.

Het dagdagelijks geweld, de onmenselijke situatie voor deze opgroeiende jongeren en het verzet hiertegen van die jongeren zelf, werden uitgebreid in de kijker gezet door de groeiende groep van Intal Antwerpen i.s.m. Kifkif, Antwerp for Palestine en EAJS.

Op  de vraag ‘wat kunnen wij in België concreet doen voor de toekomst van de Palestijnse jeugd?’ werden diverse  projecten van solidariteit voorgesteld. Tussen de verschillende optredens door werd het een solidaire, hete middag en avond, met veel dank aan de Zomerbar van Kavka en de vele vrijwilligers die deze organisatie van Intal Antwerpen mogelijk maakten.  Een spetterende mix van informatie en ontspanning. Benieuwd? Onderstaande foto’s zeggen zoveel meer dan 100 woorden…       

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.