Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Geld voor strijd tegen armoede, niet voor gevechtsvliegtuigen

GroenPlus is radicaal gekant tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen. Dat heeft het uitgebreid bestuur van de ouderenwerking van Groen unaniem beslist. Veel leden van dat bestuur hebben in de jaren 70 nog deelgenomen aan de acties "Neen aan de 30 miljard" voor de aankoop van de F 16's.
vrijdag 26 februari 2016
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Aan die betoging namen veel leden van het huidige bestuur van GroenPlus deel.

“De bombardementen in Libië hebben de mensen in dat land alleen meer chaos en ellende gebracht. Zoals eerder in Afghanistan en Irak. Het bombarderen in Syrië vergroot de vluchtelingenstromen en bemoeilijkt ook daar een oplossing,” zegt voorzitter Hugo Van Dienderen.

GroenPlus pleit voor een andere, meer diplomatieke aanpak van conflicten en vooral voor het voorkomen van conflicten. De GroenPlussers wijzen er op dat ettelijke jaren van droogte mee aan de basis liggen van de onrust in Syrië. Je kan dus stellen dat strijd tegen de opwarming van de aarde ook conflicten, geweld en terreur kan voorkomen.

Volgens GroenPlus zijn er veel belangrijker prioriteiten dan nieuwe gevechtsvliegtuigen die naar schatting ruim 6 miljard euro zouden kosten. De groene ouderen zijn bijvoorbeeld erg begaan met de schrikbarende stijging van het aantal arme kinderen. In Vlaanderen groeit 1 op 10 kinderen in armoede op, in Brussel 4 op 10. (http://www.unicef.be/nl/over-unicef/unicef-in-belgie/opkomen-voor-kinderrechten-belgie/kinderen-die-belgie-opgroeien-armoede/ . Met een fractie van de 6 miljard kunnen scholen en kinderopvang vele kinderen én hun ouders uit de armoede halen. Daarvoor kunnen de verenigingen die hier rond werken, heel wat ideeën leveren. (http://netwerktegenarmoede.be/)

 Vanuit die motivatie roept het bestuur van GroenPlus, samen met meer dan 100 andere organisaties, je op voor de betoging van zondag 24 april in Brussel. (http://www.geengevechtsvliegtuigen.be/). Je kan alvast de petitie ondertekenen.

  • Ze zullen ook deelnemen aan deze betoging.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

Eén reactie

  • door Ronald Van Beneden op maandag 29 februari 2016

    Amerikaanse brol. Vliegt slechter dan een F16. Maakt tien keer meer lawaai. Bij defect valt hij als een baksteen uit de lucht vanwege zijn slechte vliegeigenschappen. Dus weggesmeten geld.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties