Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

I can’t believe we still have to protest this fucking shit!

zondag 26 november 2017
Deze blog werd geschreven door een van onze lezers. Wil je zelf ook beginnen bloggen in onze community, ga dan meteen aan de slag.
  • Ik met enkele dames van ACV-CSC-METEA. Vanuit hun organisatie ondersteunen ze vrouwen volledig.

Voor haar die niet durft mee te komen vandaag, voor haar die jammer genoeg tot die 28% behoort die in haar leven al geconfronteerd is met partnergeweld, voor haar die altijd wordt aangesproken met het achtervoegsel -tje achter de naam, voor haar die te horen krijgt dat ze een mooi kleedje draagt terwijl er aan haar mannelijke collega gevraagd wordt hoe het gaat op de dienst, voor haar die die avond maar niet op die plek had moeten zijn volgens ‘hen’, voor al mijn ‘sisters’ en niet enkel voor mijn ‘cis-ters’, voor hen die de weg voor ons geopend hebben, voor hen die ik niet opsom en voor jou manifesteer ik vandaag mee!  

En ik ben duidelijk niet alleen. Steeds meer en meer mensen hebben er genoeg van, accepteren niet meer dat geweld tegen vrouwen plaatsvindt. De #metoo  getuigenissen van de afgelopen weken hebben dat gevoel duidelijk versterkt. Je ziet het ook aan de deelnemers, zowel vrouwen als mannen, jong en oud, noem maar op.  Iedereen is duidelijk klaar voor een nieuwe start! Hopelijk kan de ILO conventie over gendergerelateerd geweld op het werk het tij mee laten keren. Hopelijk kan een internationale wet ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes wereldwijd niet meer het slachtoffer worden of zijn van geweld. Ook binnen onze vakbond zijn we intensief bezig met dit onderwerp.

Op de trein had ik vandaag het gezelschap van een aantal Limburgse collega’s van ACV-CSC METEA. Zij zetten dit thema duidelijk op de kaart door vormingsdagen over dit onderwerp te organiseren. Op deze manier versterken ze vrouwen, zorgen ze ervoor dat er rekening wordt gehouden met de genderfactor en leren ze van elkaar.  Vanuit hun organisatie ondersteunen ze vrouwen volledig.  De mannen van ons gezelschap juichen dit alleen maar toe.  Zoals Frans het zegt: “Op die 42 jaar dat ik werk, is er veel vooruitgang geboekt en dan vooral de laatste jaren, maar versta me niet verkeerd: WE ZIJN ER NOG NIET!”

En dus moeten we terug naar het begin, het prille begin … zoals Lieve Blancquart het verwoordde tijdens het #VlaamsACVcongres: “De ene helft van de wereldbevolking is vrouw en de andere helft wordt door een vrouw op de wereld gezet.” Laten we onze jongens en meisjes opvoeden tot feministen met een diep basisrespect voor de persoon die is wie dat die is, zonder dat geslacht, seksuele voorkeur, genderidentiteit, (on)geloof … een discriminerende rol speelt.  Laten we leven en laten leven, genieten en ontdekken, respecteren en exploreren, zijn en jezelf zijn.

En voor mijn dochter en al die dochters heb ik nog wat laatste woorden van Emery Allen:

Kiss your own fingertips
And hug your own curves.
You are made of waves and honey
And spicy peppers when it is necessary.
You are a goddes,
I hope you haven’t forgotten.

Luister HIER naar de reportage & getuigenissen!

Carolien

#mirabal #stopviolenceagainstwomen #metoo


  • Het Platform Mirabal Belgium organiseerde op zaterdag 25 november 2017 in Brussel een nationale manifestatie tegen geweld tegen vrouwen. We zijn duidelijk niet alleen!

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.