Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

DeWereldMorgen.be in 2013: de cijfers

Wat werd massaal gelezen op DeWereldMorgen.be? Hoeveel bezoekers waren er en hoe zit het met de inkomsten? U leest het hier.
vrijdag 27 december 2013

Dit zijn de twintig meest gelezen artikels van 2013. Nummer 1 - een getuigenis over de arrestaties na de Monsanto-betoging in Antwerpen - werd maar liefst 111.194 aangeklikt. Het artikel over de opmerkelijke toespraak van de Braziliaanse presidente werd 58.019 keer gelezen. Wie zei ook alweer dat lezers enkel geïnteresseerd zijn in de kleine perimeter rond hun kerktoren?  

1. Shame on you, mijnheer De Wever, shame on you!

2. Fukushima – Het is tijd dat de wereld wakker wordt

3. Brazilië schrijft geschiedenis op Algemene Vergadering VN

4. Bangladesh: de foto die niemand onberoerd kan laten

5. Open brief aan de burgemeester van A

6. Antwerpen wordt stilaan degoutant

7. Meer aan de hand in Istanboel dan protest tegen winkelcentrum

8. Lulu Wang schrijft brief aan Holland's Got Talent-jurylid Gordon

9. Veroordeling Barbara Van Dyck is een schande voor de rechtsstaat

10. Paul Verhaeghe: Nieuwe beroepsziektes en (gebrek aan) solidariteit

11. 'Teruggestuurde' Afghaanse asielzoeker vermoord door Taliban

12. Sneeuwpretbederf

13. Vlaamse ondernemers willen schok organiseren om N-VA-programma uit te voeren

14. Beeldvorming van moslims in Vlaamse kranten

15. Het N-VA-palmares tot nu toe

16. "We haten moslims en we zijn er fier op en niemand die ons iets doet"

17. Hoe Mohamed 6 van Marokko een paradijs maakte … voor pedofielen

18. De wereld moet actie ondernemen in Fukushima

19. 'Alle Marokkanen zitten op een kameel': Gerard Joling doet 'Ben Crabbétje'

20. NewB: naar een andere bankensector

-----------------

Bij de blogs was een stuk over Jan De Nul het populairst. 28.972 mensen klikten dat aan. 

1. Beste meneer De Nul

2. N-VA sluit heel foute kunstdeal in Antwerpen

3. Hoeveel vacatures zitten er wérkelijk in de VDAB-databank?

-----------------

De voorbije maand telde DeWereldMorgen.be 394.071 bezoeken. Op maandbasis waren er 256.256 unieke bezoekers. 

De Facebook-fans zijn nu met meer dan 23.000. Op Twitter hebben we 6.234 volgers. Het voorbije jaar telden we 1.334 verschillende steungevers. We zouden dat graag zien stijgen tot 2.000.

DeWereldMorgen.be mag dan al druk gelezen en gedeeld worden op sociale media, het blijft een hele uitdaging om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Uw steun is de beste garantie voor de onafhankelijkheid van DeWereldMorgen.be.

De steun is nu goed voor één derde van de inkomsten. Andere bronnen van inkomsten zijn overheidssteun en steun van 35 sociale bewegingen in ruil voor advertentieruimte (telkens ook ongeveer één derde). 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

5 reacties

 • door Le grand guignol op vrijdag 27 december 2013

  Hartelijk dank om ons het nieuws te brengen vanuit een andere dan de 'mainstream'-invalshoek. In tijden van neoliberale zinsverbijstering waarbij o.a. de 'captains of industry' het neoliberalisme trachten voor te stellen als ideologisch neutraal, is een dergelijke nieuwsgaring noodzakelijk.

  Toch een opmerking. De redactie schrijft in bovenstaande bijdrage het volgende: "Wie zij [sic] ook alweer dat lezers enkel geïnteresseerd zijn in de kleine perimeter rond hun kerktoren?"

  Zouden jullie dat kunnen corrigeren a.u.b.? 't Gaat immers over een bijdrage van de redactie. Merci!

 • door Hugo Casteels op vrijdag 27 december 2013

  Blijkbaar is DWM vooral gefocust op NVA, Antwerpen en De Wever. Zijn er dan echt geen andere belangwekkende partijen, steden en persoonlijkheden in Vlaanderen, die onze aandacht kunnen wegdragen?

  • door Le grand guignol op vrijdag 27 december 2013

   Uw reactie heeft iets tragikomisch. Blijkbaar ontgaat u het ruime en zeer gediversifieerde aanbod aan thema's dat door DeWeMo aangesneden wordt. U krijgt er nochtans een mooie opsomming van bij de top 20 van meest gelezen artikels. Uiteraard publiceert DeWeMo ook kritische analyses over de N-VA en met betrekking tot dat thema is DeWeMo zo goed als een unicum (terzijde: ook op Apache verschijnen zo nu en dan kritische bijdragen, bijvoorbeeld: "De familie De Wever als onderaannemer van de CIA": http://www.apache.be/2013/12/20/de-familie-de-wever-als-onderaannemer-van-de-cia/ ). Bijgevolg is het niet meer dan logisch dat lezers die zich degelijk willen informeren ook die artikels en bijdragen lezen. Dat er een nood aan dergelijke bijdragen is, bewijst het hoge aantal lezers.

   Daarnaast is het aantal artikels of bijdragen dat over de N-VA op DeWeMo verschijnt lager dan het aantal bijdragen over hetzelfde onderwerp op Knack/Trends, DS en HLN. De inhoud is eveneens anders: in de 'mainstream'-media verschijnen weinig tot geen kritische bijdragen aangaande de N-VA.

   Uw selectieve blindheid verraad de intentie van uw reactie: als N-VA-acoliet probeert u er alles aan te doen om te vermijden dat mensen kritisch geïnformeerd worden door uw pijlen te richten op het medium dat het kritische geluid laat horen.

   • door Hugo Casteels op zaterdag 28 december 2013

    beste guignol, u heeft mij in het hokje van de NVA-acolieten gezet. U bent dus niet alleen blind voor een kritische noot op DWM, maar ook nog vooringenomen. In welk hokje moeten we u situeren? De kritische zin die in elke maatschappij dient aanwezig te zijn moet ook van alle kanten kunnen komen en dus ,ook ten aanzien van DWM. Van 20 artikels zijn er 5 die enkel over NVA, Antwerpen en De Wever gaan. Dat aanhalen getuigt in uw ogen van selectieve blindheid. Mag ik dat overdreven vinden?

    • door Le grand guignol op zondag 29 december 2013

     De top 20 heeft betrekking op de meest gelezen bijdragen op DeWeMo. Dat wil dus zeggen dat uit alle artikels die op DeWeMo verschijnen, de meeste lezers die 20 artikels gelezen hebben. In wezen zegt die top 20 meer over de voorkeuren van de lezers van DeWeMo, dan over het aantal en de inhoud van alle gepubliceerde artikels - nogmaals: de thema's zijn bijzonder divers. Bijgevolg moet u geen 'kritiek' geven op DeWeMo, maar wel op die 'stoute' DeWeMo-lezer die zich kritisch wenst te informeren over de N-VA. Dus toch selectieve blindheid van uw kant!

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties