Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Anti-WikiLeaks film 'Fifth Estate' grootste flop van 2013

Het zwaar door de filmindustrie gepromote anti-WikiLeaksgedrocht ‘The Fifth Estate’ is door het zakenblad Forbes uitgeroepen tot grootste flop van 2013.
woensdag 27 november 2013

De productie van de film heeft 20,6 miljoen euro gekost. Tot nu heeft de film 4,4 miljoen euro opgebracht.

De film met superster Benedict Cumberbatch heeft met andere woorden een schamele 21 procent van de kostprijs opgebracht. In Groot-Brittannië zijn een schamele 50.000 tickets verkocht.

Dat is ongeveer evenveel als het aantal personen die de WikiLeaks-film Mediastan zagen in het eerste weekend dat de film in hetzelfde land via internet te zien was. Je kan deze zeer aanbevolen film nog altijd zien, via deze link.

De trailer van Mediastan:

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

 • door hansvanwynsberghe op vrijdag 29 november 2013

  Het artikel raadt aan om Mediastan te bekijken. Het geeft een link naar een pagina waarop 4 links staan. Alle vier geven aan dat de film niet toegelaten is in België. Iemand een idee hoe ik de film kan bekijken ?

  Hans

  • door Lode Vanoost op vrijdag 29 november 2013

   De film wordt afwisselend in een aantal landen een korte periode gratis getoond. In het hele begin was de film twee dagen gratis over heel de wereld. Ik heb hem toen gezien, samen met de lezers van de recensie. Voor de rest is het jammer genoeg betalen, niet veel, maar toch.

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties