Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Foto's: Actievoerende Afghanen hardhandig opgepakt in Wetstraat

Een tweehonderdtal actievoerders probeerde de Wetstraat te bezetten om een oplossing te eisen voor de situatie van de Afghaanse vluchtelingen in ons land. Aanleiding deze keer was de voorstelling van het jaarrapport van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen. De politie trad hard op. Minstens één persoon raakte zwaar gewond en 170 mensen werden opgepakt waaronder de woordvoerder van de Afghanen en één van hun advocaten.
dinsdag 22 oktober 2013

Voor de tweede keer werden zo'n 150 Afghaanse vluchtelingen uit het gebouw aan de Troonstraat gezet. Even verder in de Wetstraat werden 170 actievoerders hardhandig opgepakt.

Commissaris-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen Dirk Van den Bulck verdedigde in het parlement het beleid van ons land ten opzichte van Afghanen. Vorige week raakte bekend dat één uitgewezen Afghaanse vluchteling doodgeschoten werd na zijn terugkeer in Afghanistan. 

De Afghaanse vluchtelingen in ons land voeren al lang actie voor een oplossing. Vluchtelingenorganisaties vragen een moratorium op uitwijzingen naar Afghanistan waar al twaalf jaar lang een oorlog woedt.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

 • door Jo van bio op woensdag 23 oktober 2013

  Dit is verschrikkelijk!! De mainstream media hebben er nauwelijks aandacht voor. DeWereldMorgen.be, zet dit dus a.u.b. vooraan op jullie nieuwssite!

  Teken ook deze petitie voor solidariteit met de Afghaanse oorlogsvluchtelingen: http://doodle.com/kp6res6yvmwvczgy

  • door Lode Vanoost op woensdag 23 oktober 2013

   Dit artikel staat sinds gisteren 22 oktober om 17.00 uur op de website, op de centrale titelpagina en op onze facebookpagina.

   • door Jo van bio op donderdag 24 oktober 2013

    Het was pijnlijk om te zien hoe de politie die gisteren Afghaanse vluchtelingen afranselden, vandaag met nepbloed over hun gezicht en kledij geweld tegen politie aanklagen.

    Geweld is nooit goed te keuren, ongeacht van wie het uitgaat of tegen wie het is gericht!

    Maar politiemensen moeten ook eens wat langer nadenken vooraleer ze hardhandig optreden en mensen tot bloedens toe slaan.

   Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties