Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
Opinie

Tweede open brief aan de burgemeester van A (na gemeenteraad)

Lieven Wellens, getuige van de Monsanto-betoging, confronteert de burgemeester van A met de flagrante tegenstellingen van zijn uitspraken in de gemeenteraad van 27 mei met de feiten.
dinsdag 28 mei 2013

Geachte burgemeester van Antwerpen,

Bedankt voor uw uitspraken omtrent de betoging voorbije zaterdag, gisteren op de Antwerpse gemeenteraad. Veel is nu duidelijk geworden. Zo ziet u maar hoe persoonlijke ervaringen van dezelfde gebeurtenis compleet verschillend kunnen zijn! (Waar was u trouwens, ik heb u daar niet gezien?)

Ik zou wel willen vragen aan die vriendelijke agent, die mij & mijn vrienden aan het centraal station vroeg, neen, áánmaande terug naar de Groenplaats te wandelen, om zich uit te spreken. Want dat maakt hém niet alleen vriendelijk maar ook eerlijk, en óns niet alleen braaf, maar ook volgzaam. Braaf & volgzaam, in plaats van “systematisch bevelen negerend & van kwade wil” (uw woorden op de gemeenteraad)

Ik geef toe dat het tijdens de gemeenteraad (live feed via ATV) bij momenten moeilijk was de discussies te verstaan, maar daar kan u niet aan doen, dat kwam door het rumoer buiten. Gelukkig dat (voetbalclub) RAFC op het laatste nippertje de betoging had aangevraagd, anders had er wel eens overlast kunnen zijn! Ik vroeg me wel af hoeveel RAFC betogers ervan op de hoogte waren dat er toestemming was… en mag ik u er terug even aan herinneren dat de betogers van zaterdag ook in de waan waren dat er toestemming was? En dat er bewijs is voor deze desillusie?

Terwijl ik me in mijn eerste brief vragen stelde over de uitvoering van uw overlastbeleid, maak ik me nu gewoon ernstige zorgen. Zorgen over uw geestestoestand, uw zin voor realiteit. U hoeft zich daar niet voor te schamen! Psychische problemen zijn de aandoening van de eeuw. Dat is een gevolg van onze huidige drukke levensstijl. Of zouden de producten van Monsanto er ook iets mee te maken kunnen hebben? Misschien moet daar eens wat meer onderzoek naar gebeuren. (knipoog)

Maar kom, over de uitvoering van uw overlastbeleid maak ik geen zorgen meer. Ik heb tijdens de gemeenteraad gisteren ervaren wat er op de manifestatie zaterdag misliep, en hoe we dit de volgende keer kunnen rechtzetten.

Volgende keer moeten we op het laatste nippertje toestemming vragen. Om dan en masse, in openbare dronkenschap verkerend, vuurwerk afstekend, en kwetsende provocerende slogans scanderend, onze pmd-zakken te komen uitkappen voor het gemeentehuis. Liefst tijdens de gemeenteraad, wanneer er gasboetes worden uitgeschreven aan inwoners die hun afval per ongeluk buiten zetten op een feestdag (gene zever…)

Oh ja, om dan te eindigen met (ei zo na) vechtpartijen met omstaanders. Want dan veroorzaken we minder overlast, in tegenstelling tot de rustige, vriendelijk begeleide stadswandeling die we zaterdag uitvoerden. En neen, dit is niét bedoeld als opruiende taal. Dit is eenvaststelling die met mij, heel de wereld kan maken. Want op zaterdag zijn er 80 arrestaties gebeurd voor “overlast”(40% van het totale aantal betogers). En op maandag 30…( 3% van het totale aantal betogers.)

Misschien kunnen we de betogingen volgende keer combineren? Zaterdag ging het over brood, maandag over spelen. Allebei belangrijk om het volk koest te houden.

Of zoals u het zou zeggen: Concordia res parvae crescunt![1]


[1] In eendracht groeien kleine dingen.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

 • door Robrecht Vanderbeeken op dinsdag 28 mei 2013

  De lange arm van Monsanto tot in A en omstreken kan men best niet onderschatten.

  In De Standaard, die krant die naar eigen zeggen wetenschap en onderzoeksjournalistiek hoog in het vaandel draagt, brengt uitgerekend vandaag op de dag van FLM proces in Dendermonde een opiniestuk van een expert ter zake: 'een creatief directeur van een Antwerps reclamebureau.'

  Die wil in al zijn creativiteit de betogers van vorige zaterdag in Apen duidelijk maken dat ze gewoon misleid worden door ‘bepaalde sites’. Dat van die kanker en corruptie enzo, dat zou allemaal niet waar zijn.

  Monsanto, zo wordt er ons op het hart gedrukt, wil écht wel de honger uit de wereld helpen, maar ze kampen – nu komt het – alleen maar met een ‘pr-probleem’. Bestaat er een ander soort problemen voor een directeur van een reclamebureau, vraag ik mij af? DS zet er nog een schuin cartoontje boven om ‘de kerk wat in het midden te houden’. Ik had het plan als examenvraag aan de studenten om hen zelf een voorbeeld te laten zoeken van massaregie in onze ‘afhankelijke’ media. Ik ben van gedachten veranderd, de vraag is gewoon te gemakkelijk.

  Trouwens, op een van de sites waar onze reclamemanager het over heeft (overigens, was itinera niet langer bereid om een opinie pro-ondernemers te schrijven, zou het teveel opvallen? Daarom een reclamebureau dan maar?) is 'naturalnews'. Ik nam er een kijkje - bedankt voor de tip - en daar staan inderdaad straffe zaken.

  Blijkt dat Facebook het profiel verwijderde van een vrouw die een foto plaatste van haar betogende kinderen, met een opschrift tegen ggo’s. Als dat zo is, vind ik het vreemd dat het geen voorpagina nieuws is.

  http://www.naturalnews.com/040521_Facebook_censorship_autism.html

  Nog zo een site: Mercola. Blijkt dat een voormalig ggo-onderzoeker tot inkeer kwam en uit de biecht klapt (een ‘spijtoptant’) Interessant toch?

  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/05/28/gmo-dangers.aspx

 • door GuntherM op dinsdag 28 mei 2013

  Ter aanvulling: een 'Vrije Tribune' naar aanleiding van diezelfde betoging.

  http://www.dewereldmorgen.be/blogs/stampmedia/2013/05/27/liever-de-parking-dan-t-lamgeslagen-stad

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties