Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Marseille: sympathisanten Pussy Riot gearresteerd onder 'boerkawet'

Frankrijk veroordeelde het vonnis tegen Pussy Riot als een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Ondertussen werden vrijdag 17 augustus sympathisanten van Pussy Riot tijdens een vreedzame solidariteitsdemonstratie in Marseille gearresteerd in toepassing van de Franse 'boerkawet'.
zaterdag 18 augustus 2012

Ze waren met een twintigtal nog maar een tiental minuten aan het demonstreren voor het Russische consulaat te Marseille, getooid in kleurige bivakmutsen die het handelsmerk zijn van het Russische punkrockcollectief Pussy Riot of de demonstranten werden al gearresteerd.

Onder hen bevond zich onder andere Christian Poitevin, adjunct-commissaris voor Cultuur onder voormalig burgemeester van Marseille, Robert Vigouroux.

De plaatselijke politie gaf als reden op dat de demonstranten Frankrijks controversiële wet overtraden op gezichtsbedekking die in 2009 onder president Sarkozy werd ingevoerd om moslima's te verhinderen boerka's en andere gezichtsbedekkende kledij te dragen die hun identiteit verbergt.

Tot daar het recht op vrije meningsuiting in Marseille, een demonstratie van ongeveer 200 sympathisanten in Parijs kon daarentegen wel ongehinderd doorgaan zonder incidenten.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

4 reacties

 • door Dendré op zaterdag 18 augustus 2012

  U heeft toch wel een zeer enge interpretatie van vrijheid van meningsuiting...

  • door Damhert op zondag 19 augustus 2012

   Haha, blijkt uit het artikel toch wel net het tegendeel, zeker. Trololol.

 • door froels op zondag 19 augustus 2012

  Was de betoging tijdig aangevraagd, op de gepaste formulieren? Want zo zijn de wetten in een westerse democratie. Trouwens, betogingen aan een consulaat/ambassade zijn nooit toegestaan. De protestanten mogen al blij zijn dat de politie zich niet bedreigd voelde en niemand de schedel in sloeg. Of een anonieme telefoon kreeg dat er een al Qaeda-lid tussen liep. Tenslotte is het bendevorming en dat valt onder de terrorisme wetten. Niet dat ik dat leuk vind, maar zo is het wel vandaag.

 • door Félicien Manon op zondag 19 augustus 2012

  Twee onherkenbare mannen met bivakmutsen hebben zaterdagmiddag een gewapende overval gepleegd, maar werden door de politie kort daarna aangehouden. Ze konden beschikken na het betalen van een boerkaboete.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties