Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

17 reacties

 • door Sarah op zondag 20 mei 2012

  boehoehoe, bange blanke belg

  • door José Deveder op maandag 21 mei 2012

   In Joegoslavië waren ze ook niet bang...

  • door Daniël Deblaere op maandag 21 mei 2012

   ... een uitspraak die je tegenwoordig heel vaak hoort aan de schoolpoorten... geuit door migrantenkinderen. En gelijk hebben ze! Weg met België ! Leve Wallonië en Vlaanderen!

 • door Grietje op maandag 21 mei 2012

  Echte vlamingen hebben geen stemrecht in Marokko!

  • door Daniël Deblaere op maandag 21 mei 2012

   en dubbele nationaliteit = dubbele stommiteit. Dus weg ermee!

 • door DMF op maandag 21 mei 2012

  Aanpassen is toch simpel leren spreken, lezen en schrijven in het Nederlands; Een job zoeken hun religie thuis of in de moskee laten, en voor de rest wat mij betreft : van harte welkom

  • door Frans op maandag 21 mei 2012

   Hoe simpel aanpassen is hebben we tijdens de kolonisatie gezien!

   • door Daniël Deblaere op maandag 21 mei 2012

    !

 • door Daniël Deblaere op maandag 21 mei 2012

  mijn vaderland, gastvrij ... maar niet gek!

 • door Daniël Deblaere op maandag 21 mei 2012

  is en blijft een slechte raadgever!

  • door Ilona Matova op maandag 21 mei 2012

   Hi Daniël, ik kan heel goed begrijpen dat arme Vlamingen met de leeuw gaan zwaaien omdat ze het beter willen hebben. Armoede is immers een kwaal waartegen maar weinig kruid gewassen is. Maar wat hebben de Vlaamse partijen zoals o.m. het VB en de NVA intussen al gedaan voor diezelfde Vlaamse armen ? En waarop baseert gij de gedachte dat de Vlaamse armen het beter gaan hebben als er hier minder buitenlanders zijn ? Ik kan me niet herinneren dat het VB of de NVA ergens gezegd zou hebben dat de werklozen dan een dubbele pree gaan krijgen, noch de mensen die moeten leven van het OCMW.

   Berg beter uw Vlaamse leeuw maar op, Daniël, en haal uw rode ster boven. Of een anarchie-teken. Want van het Vlaams flicaille moet ge geen beterschap verwachten. Als ze al ooit beloften hebben gedaan, waren het loze beloftes. Enfin, er zaten wellicht ook joden op de trein naar Auschwitz die dachten dat ze naar een vakantiekamp gingen.

   Greetz,

   Bokkie en Ilona.

   • door Bjorn Van Driessche op dinsdag 22 mei 2012

    Wat een tekort aan journalistieke objectiviteit en informatie... Wat heeft NVA en VB gedaan voor het werkvolk... Het VB heeft veel en tgl niet veel gedaan.. Ik leg het hierbij verder uit; VB heeft niets kunnen doen aangezien ze een cordon sanitair rondom zich hebben.. (Zeer democratisch iets om legaal verkozen personen en partijen uit te sluiten.. :-/ ). Maar door hun groeiende populariteit hebben de andere partijen geen keuze gehad dan hun programmaptn verder op te schuiven naar het centrum of naar rechts afhankelijk van welke partij je onder de loep neemt.

    Dus hierdoor hebben ze best wel hun werk gedaan als drukkingsmiddel voor hun kiezers die toch vooral bestaan uit werknemers. Dus uiteindelijk best wel veel kunnen doen. De NVA heeft zich op korte tijd heel sterk kunnen ontwikkelen waardoor ze als volwaardige, zelfstandige partij op heden hun eigen koers kunnen varen. Hebben ze al goede dingen gedaan.. Ja, uiteraard slechte ook. Maar daar waar NVA zich eventueel nog kan beroepen op groeipijnen en leerfouten.. Wat kunnen de andere regerende partijen inroepen als excuus?? Mocht de linkse partijen toch zo'n goede vertegenwoordigers zijn van het hun doelgroep (arme werknemers) dan had wss nooit het VB en/of NVA mogen ontstaan hebben, laat staan zo succesvol zijn.

 • door Willy Dewandeleer op maandag 21 mei 2012

  Oei oei alles weg, censuur als ultiem wapen tegen vrije mening waar hebben we dit nog gezien ? Zelf de inhoudsloze pseudo-intellectuele repliek van hun medewerker hebben ze verwijdert . Hypocrisie in het kwadraat... Zum kotzen

  • door svdl op maandag 21 mei 2012

   Nog van dat redactie :-) Heel deze reactieketting is te laag van niveau -- TE LEEG zelfs... Ik zou zeggen tabula rasa met al deze posts (inclusief de mijne natuurlijk... :-)) En hop opgelost. Uit mensen als De Slaapwandelaar en Vlaanderen-vlagt-Daniel komt toch niet meer dan gemiddelde zure vlaamse beer. Dat verdraagt een website als deze toch niet? Hop hop de prullenbak in. Ah ja en euh Willy, gij maakt misbruik van uw vrije meningsuiting.

   • door Willy Dewandeleer op dinsdag 22 mei 2012

    Nu de reacties weggemod zijn kan u mlij rustig afschilderen als verzuurde Vlaming ... mijn reacties als zijnde leeg en van een laag niveau .

    Wat misbruik van vrije meningsuiting betreft, toon mij aan adv mijn reacties waaruit dit zou blijken . Enkele van die meningen waren zelfs kracht bijgezet met nodige links, ik dacht niet dat we de rtbf in deze materie als onbetrouwbare bron kunnen bestempelen niet ??

 • door Leo op donderdag 24 mei 2012

  De Fatima's zijn gewoon zalig !!!

 • door Félicien Manon op zondag 27 mei 2012

  Sedert wanneer is een reactie ongepast, als deze de gastvrijheid van ons land in verdediging neemt t.o.v. mensen waarvoor bij ons niets goed genoeg is?

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties