Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Foto's: Spanjaarden betogen en staken tegen besparingen

Een algemene staking legt het openbaar vervoer en de industrie in Spanje lam. De Spaanse vakbonden en studenten trekken de straat op tegen de hervormingen van de arbeidsmarkt en nieuwe snoeiharde besparingen. Er waren meer dan 100 betogingen in verschillende steden. In Madrid alleen al kwamen 900.000 mensen op straat. Met foto's uit Madrid en Bilbao.
vrijdag 30 maart 2012

De Spaanse economie zinkt weg in een depressie. Verwacht wordt dat de economie met 1,7 procent krimpt in 2012. Ook de werkloosheid zou nog toenemen. Nu zit 23 procent van de Spanjaarden (of 5,3 miljoen) zonder werk. Bij de jongeren (- 24) bedraagt de werkloosheid nu al meer dan 50 procent.

De nieuwe regering onder premier Mariano Rajoy beweert dat de werkloosheid kan dalen door het ontslagrecht te versoepelen. Zo wordt het voor bedrijven makkelijker om werknemers te ontslaan.

Ignacio Fernandez Toxo, de leider van één van de twee grote vakbonden CCOO, noemt die hervormingen “brutaal”.

Vrijdag maakt de Spaanse regering ook een reeks nieuwe besparingen bekend die het overheidstekort onder grote druk van Europa onder controle moeten houden. De regering zou maar liefst 20 miljard euro moeten besparen.

De staking lijkt een succes te zijn. The Guardian meldt dat de elektriciteitsconsumptie 20 procent lager ligt dan op een normale werkdag.

Er waren meer dan 100 betogingen in verschillende steden. In Madrid alleen al kwamen 900.000 mensen op straat.

reageer

Lees alle reacties