Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Gentse deurwaarder zoekt werkgevers die stakers willen intimideren

Staken mag dan al een recht zijn. Bij iedere staking leveren de werkgevers een juridische veldslag om de gevolgen van de staking te beperken. Een Gentse gerechtsdeurwaarder schreef zelfs een mail naar potentiële cliënten met de uitnodiging hen te helpen “de rechten van de werkwillenden en van de werkgevers te vrijwaren”.
zondag 29 januari 2012

Werkgeversorganisatie Unizo dreigt met rechtszaken tegen stakersposten. Het Verbond van Belgische Ondernemingen vraagt dat de overheid er voor zorgt dat iedereen die dat wil, kan werken. N-VA-voorzitter eist dat de politie wordt afgestuurd op stakersposten.

Kandidaat-gerechtsdeurwaarder Cedric Vergauwen ziet daar wel brood in en stuurde een mail naar potentiële cliënten dat zijn kantoor paraat staat: “Zoals wij in het verleden hebben ervaren, kan een snelle en intelligente tussenkomst door de gerechtsdeurwaarder de rechten van de werkwillenden en van de werkgevers vrijwaren. Om deze reden houden wij ons, als grootste Gents gerechtsdeurwaarderskantoor met 3 titels, standby om op uw verzoek of op verzoek van uw cliënten snel te kunnen tussenkomen.”

Advocaat Ivo Flachet van Progresslaw.net kreeg de reclamemail ook in zijn mailbox. “Titels slaat blijkbaar op het aantal gerechtsdeurwaarders dat klaar staat en niet op een eventuele beschikking van de rechter. Dat betekent dat die gerechtsdeurwaarders zonder beschikking naar de stakersposten zullen trekken op vraag van een werkgever om vast te stellen of werkwilligen aan de slag kunnen. Dat is niet anders dan pure intimidatie. Men hoopt dat de aanwezigheid van een deurwaarder de actievoerders afschrikt”, aldus Ivo Flachet.

ProgressLaw zette zelf een opsomming van de tien basisrechten van de staker op hun website. Over de komst van de deurwaarder staat daar: “Stakers die geconfronteerd worden met een deurwaarder, mogen alle contact met hem mijden en zijn niet verplicht hem bijstand te verlenen. Best zegt men niets aan een deurwaarder.”

En over stakersposten: “Het stakingsrecht houdt ook in dat men bijkomende acties mag ondernemen om de collectieve actie te doen welslagen : stakingspiketten, zoningpiketten, bezettingen, solidariteitsstakingen, enz …”

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

5 reacties

 • door bernard marc op zondag 29 januari 2012

  Kan er iemand die "deurwaarder" naar ons piket sturen de pek kookt bijna.Wat een lul

  • door Peter Braet op zondag 29 januari 2012

   Doe maar niks, gewoon negeren die stomme gerechtslul. Niks tegen zeggen: horen zien en zwijgen bij die gasten. Zoals in de filmpjes: "anything you say can and will be used against you".

 • door LVE op maandag 30 januari 2012

  Dit is echt wel het toppunt van decadentie en profitariaat... Iemand die zelfs geldgewin ziet - en er zelfs openlijk voor uitkomt - in een actie die uiteindelijk gericht is TEGEN het geldgewin en de toenemende kloof tussen de rijken en de armen. Warm die pek maar goed op en hou de pluimen maar klaar..

 • door SAMIR op maandag 30 januari 2012

  In de top van meest verderfelijke en onmenselijke "beroepen" is die van deurwaarder, vooral over lijken gaan, geen emoties, geen begrip, en intimidatie, MACHTMISBRUIK, is bij hun meer de regel dan uitzondering,...

  EVENTJES DIT ALS VERMELDING;

  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1387031/2012/01/29/ACV-verplicht-deel-van-eigen-personeel-te-komen-werken.dhtml

  kafka, en de hypocrisie in eigen rangen, ...

  Een HERopfrissing van de strijd voor meer rechten, en onderdrukking door de heersende klasse(burgerij) met een man met een nobele missie

  een fragment; http://www.youtube.com/watch?v=juIbJJzOmE8

 • door svdl op maandag 30 januari 2012

  Ik ben helemaal niet gelovig noch religieus, maar moest ik het zijn: "1000 jaren vagevuur" en deze keer zonder "aflaten" in de aanbieding. Maybe streight to hell!

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties