Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu
Opinie

De media en Sharia4Belgium

De onbenullen van Sharia4Belgium dreigen om het Atomium op te blazen. Wat voor onzin deze mensen ook uitkramen, de media staan klaar om hun nonsens over te nemen en verder de wereld in te sturen. Ik erger me aan beide.
maandag 19 december 2011

Laat me beginnen met die van Sharia4Belgium. Ondanks het feit dat ze eerste klasse klunzen zijn, moet men ze serieus nemen. Niet zozeer omdat ik denk dat ze werkelijk tot daden zullen overgaan, maar omdat ze enorm veel schade berokkenen aan de gewone moslim.

De gewone moslims, de overgrote meerderheid van de moslims in ons land, zijn burgers die hun leven hier proberen op te bouwen. Ze hebben al veel achterstand, moeten vechten tegen veel structurele ongelijkheid, onrechtvaardigheid, tegen racisme en discriminatie. Daar bovenop heb je de toegenomen islamofobie en al die stereotypes die de ronde doen. Het maakt niet uit in welke uithoek van de wereld een moslim iets uitspookt, we kijken direct naar die in onze buurt. Kan het nog erger en kortzichtiger?

Alsof dat nog niet genoeg is, komt een kleine groep uit de moslimgemeenschap nog meer roet in het eten gooien. De leden van Sharia4Belgium weten wel dat ze in het huidige klimaat goed geplaatst zijn om het nog meer te verpesten voor de gewone moslim. Net daarom komen ze met allerlei idiotie die helemaal niet representatief is voor wat de moslims in ons land denken.

Hun ideeën en wat ze verkondigen, zijn naar hun zeggen een juiste en radicale interpretatie van de islamleer. Quatsch! Wie zijn zij om te beweren dat hun interpretatie de enige en de juiste is? Sinds wanneer mag een moslim over het geloof van een andere moslim oordelen? Men mag gerust een eigen interpretatie van de leer hebben, dat is eigen aan elke religie, maar neerkijken op en oordelen over andermans interpretatie gaat in tegen de fundamenten van de islam zelf.

Wat mij ook ergert, is het feit dat ze totaal geen respect tonen voor het land waarin ze zich bevinden. Voor het land noch voor de mensen - moslims of niet-moslims. Integendeel, ze maken kapot wat vele andere moslims proberen op te bouwen. En de islamleer zegt toch duidelijk dat je respect moet tonen voor het land waar je bent en de wetten van dat land.

Zijn die wetten onrechtvaardig? Is er ongelijkheid in dit land? Ja, zeker. Als goede moslim en goede burger zou men zich moeten inzetten voor de kernwaarden van de islam en de democratie: het streven naar rechtvaardigheid en gelijkheid. Maar dat interesseert Sharia4Belgium niet. Want ze hebben geen benul van wat de kernwaarden van de islam zijn, terwijl ze zichzelf ophemelen als de enige echte moslims.

Zielig om te zien. Maar ook triestig als je weet dat duizenden andere moslims en tientallen organisaties zich volop inzetten voor gelijkheid en rechtvaardigheid in onze samenleving. Waar moslims en niet-moslims samenkomen om iets te veranderen voor zij die onderdrukt worden, voor zij die een stem nodig hebben.

Dergelijke initiatieven en acties bestaan. Ik heb er zelf aan deelgenomen. Maar daar hoor je nooit iets over in de media. Ik ben geen moslim en ik noem mezelf geen islamkenner. Maar goed, wat bruin en beetje baard is blijkbaar reden genoeg voor journalisten om mij te contacteren als Sam Van Rooy weer een paar gesluierde vrouwen uitscheldt of met vragen over moslims die niet vasten tijdens de Ramadan. In de projecten waarin ik met - onder anderen moslimjongeren - werk rond engagement, empowerment en politieke participatie, zijn journalisten nooit geïnteresseerd.

Met andere woorden, dat de leeghoofden van Sharia4Belgium met elke idiote uitspraak de media halen, zegt heel veel over het niveau van de media en de journalisten in ons land. Een triestig feit.

Er zijn weinigen die zo slecht kunnen omgaan met kritiek als journalisten. Als je hen feiten onder de neus duwt, zullen ze die ontkennen en blijven negeren. Hoe is het mogelijk dat men telkens weer hetzelfde stereotype beeld naar voren brengt?

Gezien de rol die de media vandaag spelen, veeleer een eerste macht in plaats van vierde macht, is het hard nodig dat ze een juist beeld brengen. Een beeld dat aansluit bij de realiteit. Geen misvormd beeld waarin telkens hetzelfde kliekje - en ik ontken niet dat zij ook deel uitmaken van de realiteit - aan het woord komt.

Waarde lezer, weet u wat de meest bekeken video is op de nieuwswebsite van de VRT, www.deredactie.be? De video die de leider van Sharia4Belgium voor het eerst op tv toont. Dat is het beeld dat de Vlaming krijgt van de islam. Wanneer gaan de media stoppen met verhalen die het publiek niet alleen voort brainwashen, maar vooral steeds weer gelijk geven? Dit terwijl geen enkel van ons een stuk wijzer is geworden van de idioterie die een bende zoals Sharia4Belgium verkondigt.

Kortom, beste journalisten, je hoeft geen moslim noch moslimkenner te zijn om te weten dat de islam een huis is met vele kamers die het verdient om op die manier in beeld te komen.

Bleri Lleshi

Bleri Lleshi is politiek filosoof.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

18 reacties

 • door hans verharen op maandag 19 december 2011

  Waarom lezen we dergelijke opiniestukken niet op onze kwaliteitskranten?

  • door Kevin op woensdag 21 december 2011

   Welke kwaliteitskranten?

 • door Jan Van Buggenhout op dinsdag 20 december 2011

  Onlangs vertelde een jonge gast met Marokkaanse roots mij: "Mijn maten en ik horen die mannen van sharia4belgium graag bezig want dan liggen we in een deuk van 't lachen". Misschien een suggestie aan al die andere vredelievende en goedmenende moslims om soortgelijke reacties luidkeels wat meer te laten horen. Zodat de goedmenende moslims, als die er zijn, kunnen aantonen dat er effectief een andere islam bestaat dan wat de goedmenende niet-moslims via de media met sharia4 ingelepeld krijgen. Vooralsnog hoor ik echter weinig. Wat een schril contrast met de reacties die je uit islamhoek en aanverwanten krijgt als je nog maar de hoofddoekendracht in openbare dienst durft aan te snijden.

  • door roos op dinsdag 20 december 2011

   Hoeiboei kun je vergelijken met sharia4belgium. Andere onzin en bedrog en propaganda maar even schadelijk voor de geestelijke gezondheid voor de vredelievende burger.

   • door Herman Luyckx op dinsdag 20 december 2011

    Wie of wat is 'hoeiboei'?

 • door peter calluy op dinsdag 20 december 2011

  [title]Beste Mr Lleshi, Wat[/title]Beste Mr Lleshi,

  Wat vervelend om te worden geconsulteerd over een complexe zaak waar u zoals gesteld "ik noem mezelf geen islamkenner" niet echt iets van weet. Dat ligt bij Sam Van Rooy dan wel even anders denk ik. Eén maal heeft deze 26 jarige jongeling een uitschuiver gemaakt en kijk, u herinnert hem nog alsof het gisteren was. Over het vuistdikke epistel waar vele academici die wél iets over 'de islam' weten geen woord ? Nog niet gelezen ? Zeker doen, u zult er als veelbevraagde leek veel baat bij hebben. Zo, daar kunt u weer mee verder. Ik geef u graag nog een stukje van mijn eigen hand mee, weliswaar op een andere site. Want de media, inderdaad zeer bedenkelijk zoals u terecht stelt.

  http://hoeiboei.blogspot.com/2011/12/brief-aan-de-politieke-representanten.html#more

  En verder geef ik u nog een stukje dat het treffend juist naar voor brengt van een jeugdige student islamologie:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... tiem.dhtml

  En wie ben ik om deze tegen te spreken.

  Met vriendelijke groeten,

  Peter Calluy

 • door Wim Swinnen op dinsdag 20 december 2011

  "Er zijn weinigen die zo slecht kunnen omgaan met kritiek als journalisten. Als je hen feiten onder de neus duwt, zullen ze die ontkennen en blijven negeren." U stelt - volkomen terecht, maar niet bepaald verrassend - dat niet alle moslims over dezelfde kam mogen worden geschoren. Vervolgens scheert u de journalisten over dezelfde kam. Uit welk onderzoek blijkt af dat weinigen zo slecht met kritiek kunnen omgaan als journalisten of is dat slecht een persoonlijke indruk? Hebt u ook cijfers wat betreft het ontkennen en blijven negeren van feiten die onder de neus van journalisten worden geschoven of hebt u net als Sharia4Belgium, islamofoben en andere extremisten met oogkleppen op last van verregaande vooringenomenheid?

 • door Peter Bormans op dinsdag 20 december 2011

  Misschien zijn die jongens het best geïntegreerd in België van alle moslims. Aan het hoge surrealismegehalte van hun uitspraken zou je dat haast denken.

 • door ik op dinsdag 20 december 2011

  "Wat voor onzin deze mensen ook uitkramen, de media staan klaar om hun nonsens over te nemen en verder de wereld in te sturen. Ik erger me aan beide. "

  Maar toch herhaal je ze nog eens extra op dit media dat beweert aan onderzoeksjournalistiek te doen... erger je je dan ook aan jezelf?

 • door bleri op dinsdag 20 december 2011

  U kan hier het interview beluisteren. Te gast bij MTRO op radio 1 over Brussel, jongeren, onderwijs, criminaliteit en islamofobie. (35min) Zal zeker nuttig zijn bij het artikel.

  http://soundcloud.com/blerilleshi/13-12-2011-mtro-interview

  veel luisterplezier

  • door peter calluy op dinsdag 20 december 2011

   [title]Is dat tegen mij ? En zo ja,[/title]Is dat tegen mij ?

   En zo ja, islamofobie, moi ?

   Waarom worden treurige feiten plotseling een fobie ?

   In hoeverre is diegene die bij het als liberaal en feministisch duiden van Sheikh Al Arifi instemmend ja staat te knikken nog ernstig te nemen ?

   En als het NIET tegen mij bedoeld is, laat dan islamofobie achterwege. Het is een zinledige uitdrukking om het debat te smoren en de feitelijkheden onder de mat te vegen.

   Een feitelijkheid is dat bvb destijds ( 2005 ) De Heren Burgemeesters P.Marnef (SPA - Boom) en P. Janssens (SPA - Antwerpen) zich hadden bezig gehouden met de blijkbaar terechte bezorgdheden van hun 'nabijheidswerkers ( beiden SPA ) ernstig te nemen ipv zich uit te putten om deze 'Ambtenaren' af te dreigen om leugenachtige verslagen te schrijven ( over fobie gesproken ) en ze uiteindelijk te broodroven, dan hadden we nu met grote waarschijnlijkheid niet bvb niet over Abu Imran gesproken.

   Maar bon, als de specialisten spreken........ ik weet echt niet wat er moet gebeuren om iemand van die constant verontwaardigden te verwaardigen om te stellen dat het maken van 'valse' rapporten achteraf bekeken niet het beste idee was van beide burgervaders. Niet omdat vals niet waar is en omdat onze doelgroep toen reeds werd aangesproken door deze sujetten.

   Dus wie is hier de racist eigenlijk, wie neemt het op voor die gasten ( kordaat neen zeggen kan ook het opnemen zijn - zie les één in opvoeding van uw eigen kinderen ! ) En wie is hier fobisch van wat. Ik heb geen fobie van 'de islam' ik ben wel vanuit geschiedkundig perspectief erg oplettend wanneer religies over de instituties menen te moeten gaan.

   Ik heb wel gezien hoe bijzonder angstig de SPA en Groen! is voor het Vlaams Belang en nu ook voor de NVA en voor iedereen met 1200 gr actieve hersens en ogen in zijn kop. Tégen het Vlaams Belang heb ik zoveel argumenten dat ik mij kan permitteren om ze hier en daar een beetje bij te treden in hun ruwe analyses, hun oplossingen is wat anders.

   Het getuigt echter van inhoudelijke en intellectuele armoede wanneer je de universele rekenkundige orde moet veranderen omdat Filip in een bui van helderheid heeft gezegd dat 1 + 1 =2 is .

   Zo hoop ik u te verlossen van uw fobie voor zogenaamde islamofoben.

   Groeten Peter Calluy.

   • door bleri op dinsdag 20 december 2011

    [title]beste heer Calluy Wat ik net[/title]beste heer Calluy Wat ik net poste was niet tegen u (u hoeft trouwens niet zoveel belang aan u zelf te geven) of iemand anders. Het is een recent interview die naar mijn mening interessant is om wat ik in het artikel schrijf op zijn minst in een breder context te kunnen plaatsen. Anderzijds, gezien we toch bezig zijn, iemand die Sam Van Rooy een islamspecialist beschouwt zegt me genoeg om inhoudelijk niet te reageren. Dit is quatsch van hetzelfde niveau als die van Sharia4Belgium.

    • door peter calluy op dinsdag 20 december 2011

     u hoeft trouwens niet zoveel belang aan u zelf te geven ?

     Wordt ik nu een ego islamofoob omdat ik gewoon mijn en Marij Uijt den Bogaard ons wedervaren met het 'politiek correcte establishment' vertel en even de verantwoordelijkheden leg waar ze thuishoren ?

     Waarom denkt u dat Sam Van Rooy niet bijzonder goed op de hoogte is van 'de islam' ? Kent U Sam ? Wilt u hem ontmoeten ?

     Ik was trouwens de eerste om zijn uitschuiver te bekritiseren en hem te wijzen op de fout die hij daar maakte. En neen hij gaat mij niet vermoorden. Iets wat ik van anderen niet met zekerheid kan zeggen.

     Een specialist zou ik eerder Urbain Vermeulen of Hand Jansen noemen. Ook de aankomende islamoloog die het stukje schreef dat ik mee gaf lijkt mij goed op weg.

     Het is gewoon slecht nieuws beste Mr Lleshi, dat is het gewoon. En toch vind ik, in tegenstelling met anderen, dat de zogenaamde multiculturele ( what's in the name ?) samenleving niet mislukt is.

     Fijne avond verder, en tot later.

     Peter C

 • door Arkan Al-Ifranji op dinsdag 20 december 2011

  ... en dat is Hizb Ut-Tahrir ( www.hizb.nl ). Voor de rest heeft niemand lessen nodig over wat 'de ware islam' is van seculiere slaven en door de socialisten gecoöpteerde alibi's.

 • door Ron op dinsdag 20 december 2011

  Zo gek nog niet. Het leven van Mohammed is de Koran in praktijk. Dit is letterlijk zo : een groot deel van de Koran-verzen zijn aan God toegeschreven aanwijzingen voor Mohammeds konkrete beleid; soms ook zijn het rechtvaardigingen achteraf voor reeds door Mohammed gestelde daden. In zekere zin is Mohammeds levensverhaal dan ook een verlengstuk van de Koran, de openbaring op een andere manier, door het goede voorbeeld. Mohammeds gedrag is de richtlijn, ook in juridische zin, voor het gedrag van de moslim. Hetzelfde geldt voor Mohammeds eigen woorden, uitgesproken in een normale bewustzijnstoestand.

  Het is daarom niet zonder belang om te weten met welke doktrine Mohammed zijn veldtochten tegen de ongelovigen rechtvaardigde. De Koran-doktrine hierover komt in het volgende hoofdstuk aan bod, hier halen we enkele uitspraken aan die de traditie aan Mohammed zelf toeschrijft : * "Zelfs maar één dag voor de islam strijden is meer waard dan de hele wereld en al wat erin is." (25)

  * "Gij zult de joden bestrijden totdat zelfs de steen waarachter een jood zich verbergt, u toeroept : 'Dienaar Gods, ziehier een jood achter mij : doodt hem !'" (26)

  * "Allah patroneert hem die uitrukt om te strijden op de weg van Allah. Als hij niet gedood wordt, zal hij met buit en beloningen beladen terugkeren, en als hij sneuvelt, zal hij naar het Paradijs gaan." (27)

  * "Ik zweer bij Allah : ik wil sneuvelen op de weg van Allah, en sneuvelen en opnieuw tot leven gebracht worden, en nog eens sneuvelen en opnieuw tot leven gebracht worden, zodat ik telkens weer verdienste kan verwerven." * "Het hellevuur zal niet de benen raken van hem die met stof bedekt wordt in de strijd op de weg van Allah."

  * "Hij die een ander helpt met wapens om te strijden op de weg van Allah is als de voorvechter zelf, en deelt in de beloning. En ook wie achterblijft om voor de familie van de strijder te zorgen, is als de strijder zelf."

  * "Deze religie is voor altijd opgericht, tot de Dag der Verrijzenis, zolang de moslims ervoor vechten."

  * "Op de laatste dag zullen de wonden van zij die gewond zijn op de weg van Allah zichtbaar zijn, en druipen van het bloed, maar hun geur zal als muskus-parfum zijn."

  * "Sneuvelen op de weg van Allah vereffent alle zonden (maar niet de schulden)."

  * "Hij die sterft en nog niet voor de islam gevochten heeft, noch zelfs bij zichzelf gedacht heeft : 'Allah geve dat ik een strijder word die sterft op de weg van Allah', hij is als een huichelaar."

  * "Strijden op de weg van Allah, of daartoe besluiten, is een goddelijke plicht. Wanneer uw imaam u beveelt om te gaan vechten, gehoorzaamt hem dan."

  Samen met de feitelijke strijd van Mohammed tegen de ongelovigen vormt dit "woord bij de daad" een sterke religieuze motivering voor alle vrome moslims, ook de hedendaagse, om niet-moslims als vijanden te zien en te behandelen. Als u, net als ik, moslims kent die oprecht vriendelijk en verdraagzaam zijn, dan is dat geen verdienste van de islam, maar een verdienste van die mensen in weerwil van de islam. Zij zijn goede mensen, maar slechte moslims. Een eerste kategorie verzen betreffende de relatie tussen moslims en anderen zijn de talrijke vervloekingen van de ongelovigen. Zij roepen de gelovigen niet rechtstreeks op tot agressie tegen de ongelovigen, maar scheppen wel een zeer absolute tegenstelling tussen hen en de moslims, en daarmee de mentale instelling die de heilige oorlog mogelijk maakt. In zeker 32 passages worden de ongelovigen als Gods vijanden en als brandstof voor het hellevuur voorgesteld :

  1) "Zij die ongelovig zijn (...) Verzegeld heeft God hun harten en over hun gehoor en hun blikken is een sluitdoek. Voor hen is een ontzaglijke bestraffing weggelegd." [2:6-7] Merk in dit en volgend vers de predestinatiegedachte op : God heeft, net als bij de Farao ten tijde van Mozes, van sommigen het hart verhard en hen daarmee tot bestraffing voorbestemd. 2) "In hun (= van degenen die in God zeggen te geloven, maar geen moslim worden) harten is krankheid en God heeft hun krankheid nog vermeerderd en voor hen is er een pijnlijke bestraffing omdat zij leugenachtig waren." [2:10] 3) Bluffend dat de soera's (Koranhoofdstukken) van bovennatuurlijk gehalte zijn : "(Indien gij vanwege uw afgoden geen soera kunt doorkrijgen zoals mijn soera's,) vreest dan het vuur waarvan mensen en stenen (= afgodsbeelden) de brandstof zijn, dat voor de ongelovigen is bereid." [2:24] 4) Over de afvalligen : "Maar geen anderen doet hij daarmede (= met duistere gelijkenissen in de Openbaring) dwalen dan de kwaadbedrijvers die de band van God verbreken nadat zij met Hem een verbond gesloten hadden, en die uit elkaar halen wat God geboden heeft te verenigen, en die verderf (= ongeloof) brengen op de aarde. Diegenen zijn de verliezenden." [2:27] 5) "Maar zij die ongelovig zijn en Onze tekenen voor leugen verklaren, die zijn de lieden van het vuur en zij zijn daar eeuwig-levend." [2:39] 6) "Wie iets anders dan de islam tot godsdienst wenst, het zal van hem niet aanvaard worden en hij zal in het hiernamaals de verliezer zijn." [3:85] 7) Na Mohammeds ene grote nederlaag (slag bij Oehoed), verklaart Allah de wisselende krijgskansen aldus : "Indien u een klap treft, dan treft zeker een gelijke klap de vijand. Op die strijddagen geven wij afwisselend geluk aan de mensen, opdat Allah hen kent die geloven, en Zich uit uw midden geloofsgetuigen (= martelaren) neemt - want Allah bemint de onrechtdoeners niet -, en opdat Allah de gelovigen loutert en de ongelovigen vernietigt." [3:140-141] Behalve een ondubbelzinnige stellingname tegenover de ongelovigen, is dit ook een typisch staaltje van de retoriek waarmee waarzeggers en profeten hun mislukte voorspellingen rationalizeren : als we zoals voorzegd de veldslag winnen, dan bewijst dit dat God aan onze kant staat, en als we verliezen, betekent dit dat hij ons geloof "op de proef stelt" en ons "loutert", dus óók een teken dat Hij Zich heel bijzonder met ons bezighoudt. 8) "Maar niet is er berouwvole terugkeer (...) voor hen die sterven terwijl zij ongelovig zijn. Voor hen hebben wij een pijnlijke bestraffing bereid." [4:18] 9) "Zij die ongelovig zijn aan Onze tekenen, die zullen Wij branden in een vuur. Telkens wanneer hun huid gebakken is, verwisselen wij ze met een andere huid, opdat zij de bestraffing smaken. Allah is waarlijk geweldig en wijs." [4:56] 10) "De ongelovigen, ook al bezaten zij al de schatten van de wereld en nog eens zo veel, om zich daarmee vrij te kopen op de Dag der Opstanding, het zal niet aanvaard worden van hen. Voor hen is er een pijnlijke bestraffing. Zij willen ontkomen aan het vuur, maar zij zullen er niet aan ontkomen. Voor hen is er bestendige bestraffing." [5:36-37]. 11) Specifiek tegen de christenen gericht, die de mens Jezus een goddelijk statuut toekennen : "Ongelovig zijn zij die zeggen : God, dat is de messias, de zoon van Maria - terwijl toch de messias gezegd heeft : o Israëlieten, dient God, mijn heer en uw heer. Waarlijk, wie schepselen met Allah associeert, voor hem maakt Allah het paradijs verboden, en hij zal in het hellevuur geworpen worden." [5:72] 12) "En als gij eens zaagt, wanneer de engelen de doodsschuld invorderen van de ongelovigen, hoe zij hen slaan op hun gezicht en hun rug : smaakt de bestraffing van het vuur." [8:50] 13) "Zoals het was met het geslacht van Farao en met hen die vroeger ongelovig waren aan de tekens van Allah, zodat Allah hen greep om hun boosheden. Allah is krachtig en hevig in kastijding." [8:52] 14) De ongelovigen worden uit de Kaäba verjaagd : "Niet staat het aan de genotengevers (= de polytheïsten) dat zij de bedeoorden Gods omwonen, getuigenis gevend over zichzelf van ongeloof. Hun daden zijn vruchteloos, en in het vuur zijn zij, eeuwig-levend." [9:17] 15) Allah sluit de heidenen uit van deelname aan hun traditionele bedevaart om deze reden : "O gelovigen, de afgodendienaars zijn slechts onreinheid." [9:28] Nochtans voltrokken de heidenen de ommegang om de Kaäba in wijzerzin, met de reine rechterhand naar de Kaäba gericht, terwijl juist de moslims in tegenwijzerzin gaan met de linkerhand naar de Kaäba, die waarmee ze na de ontlasting hun achtereind wassen. 16) "Hun (= van de ongelovigen) bestemming is de hel, en een ellendige reis is dat." [9:73] 17) Het is de moslims zelfs verboden om bij God te lobbyen voor mildheid jegens de ongelovigen : "Het is de profeet en de gelovigen niet geoorloofd vergiffenis te vragen voor de afgodendienaren, zelfs al waren dezen verwanten, nadat hun (= de moslims) duidelijk is geworden dat zij (= de ongelovigen) het volk der hel zullen zijn." [9:113] 18) "De ongelovigen zullen later (= na de dood) wensen dat zij moslims geweest waren." [15:2] 19) "En het oordeel komt nabij. Zie hoe dan de blikken van de ongelovigen uitpuilen : wee ons, wij waren onwetend hierover. Gij en uw afgoden zijt de stenenlaag van de hel, en daarin zult gij terechtkomen." [21:98-100] 20) "Voor de ongelovigen worden kleren van vuur gesneden, terwijl over hun hoofd het hellekooksel uitgegoten wordt. Waardoor hun ingewanden en hun huid gesmolten worden. En voor hen zijn er haakstokken van ijzer. Telkens zij in angst daaraan willen ontkomen, worden zij erin teruggebracht en : 'Smaakt de bestraffing van het vuur !'" [22:19-22] 21) "Voor de ongelovigen die onze tekenen voor leugens houden, is er een vernederende bestraffing." [22:57] 22) "Voor die de Oordeelsdag voor onwaar houden, hebben wij een vuurgloed bereid." [25:11] 23) "Zij die voor leugen houden wat gij gezegd hebt, zij zullen het niet kunnen afwenden of hulp vinden. Wie u onrecht doet, die zullen wij een grote bestraffing doen smaken." [25:17-19] 24) "De ongelovige is een vijand van Allah." [25:55] 25) "En zij die ongelovig zijn aan de tekenen van Allah en aan de ontmoeting met Hem, zij kunnen niet hopen op Mijn barmhartigheid en voor hen is er een pijnlijke bestraffing." [29:53-55] 26) "En de ongelovigen worden in scharen naar de hel gedreven (...) het woord van de bestraffing wordt voltrokken aan de ongelovigen." [39:71-72] 27) "En aldus is verwezenlijkt het woord van uw Heer over de ongelovigen, dat zij lieden van het vuur zijn." [40:6] 28) "En op de dag waarop de ongelovigen aan het vuur worden blootgesteld... zegt Hij : 'Smaakt dan de bestraffing voor het ongeloof dat gij bedreeft.'" [46:34] 29) "Hun (= van de ongelovigen) bestemming is de hel, en een ellendige reis is dat." [66:9; idem als 9:73] 30) "Wanneer hem Onze tekenen (= de Koranverzen) voorgedragen worden, zegt hij : 'Dat zijn maar antieke vertelsels'; Wij zullen hem een brandmerk geven op zijn aangezicht." [68:10-13] 31) "Grijpt hem (= wie de openbaring afwijst) en boeit hem, en doet hem daarna braden in het hellevuur." [69:30-37] 32) "De afdwalers zijn brandhout voor de hel." [72:14-15] 33) "De ongelovigen onder het Volk van het Boek (d.i. joden en christenen) en de heidenen zullen voor eeuwig branden in het vuur van de hel. Zij zijn de gemeenste van alle wezens." [98:6]

 • door Yidir op donderdag 22 december 2011

  Die "planet of the apes" propagadisten en de casino-anarachisten van het neo-conservatisme zijn twee handen op een buik. Saudie-Arabie en die Alqaida nesten van de Persische golf waar ze morele steun en geld van uit krijgen, zijn net als Texas en Schotland: onlosmaakelijk delen van de Amerikaanse en Britse na-oorlogse rijk.....Reagan en Thatcher hebben die middeleeuwse monsters van Mekka en de Vatican nieuw leven ingeblazen en uit hun graven doen herezen.Hun ideologieen gepoetst en propaganda op poten gezet en bedacht om het oprukkende agnostisch socialisme van de jaren zestig en zeventig een halte toe te roepen en dat is ze gelukt....Saoudie Arabie,Qatar, Dubai...etc zijn de achterlijkste landen ter wereld en toch de belangrijkste vazallen van Amerika en "het vrije westen"...de enne keer gebruiken ze ze als vogelverschrikkers, de andere keer als provocerende hooligan en soms als clowns of psychopatische assasijnen die het vuile werk opknapen of gewoon als domme melkkamelen die je altijd kan plunderen en slachten....heel veelzedige rare orks zijn het!!!!....wel de trouwste vrienden die het westen heeft sinds ze aan de haak zijn geslagen door die roekloze nicht van Lawrence of Arabia, 100 jaar geleden.Onder de indruk van hun libido en dankbaar voor de vele hete Sahara nachten heeft die nicht ze een hele rijk geschonken, alles ten zuiden en oosten van het Middenlandse zee en zo wat de helft van Afrika en hun tentakels die gaan zo ver tot aan de Filipijnen, China en Rusland , hun propaganda en geld heeft landen als Afghanistan en Pakistan verwoest en houden andere landen in de greep van achterlijkheid en middeleeuwse praktijken.....ze hebben miljoenen doden op hun geweten....iedereen die geen soenitische arabier is gaat er aan: de Koerden hebben het geweten ,de Perzen, de Druz, Alawieten, de Berbers, de Darfouri's, de Sjieten, de Kopten,de katholieken,Marorieten orthodoxen,de Joden, de Hindoes....en ze zijn aan de winnende hand...landen als Tunesie, Egypte, Marokko en zelfs alle moslim migraten in het westen nemen ze onder hun juk....ik overdrijf niet , have been there and have seen it....wat Europa moet weten is dat je met zulke vrienden geen vijanden meer nodig hebt!!!!...Amerika kan het niks schelen voor hun hoe meer chaos in de oude wereld hoe beter.

 • door serge thirion op zaterdag 24 december 2011

  We gaan er niet uitraken jongetjes : discussies tussen geïndoctrineerde dorpsidioten a la Sharia4B en zelfverklaarde cafépraat-specialisten a la Van Rooy en Co worden alleen maar beslecht met meer "ambras". Religie moet iets persoonlijks zijn, want stroomt meestal voort uit 1 of ander sprookjesboek (bijbel, koran, en andere shizofrene geschriften) gevuld met ongein, geschreven door mensen die zichzelf wel echt fantastisch vonden, en bovendien "en passant" een hoop bevolkingsgroepen uitsluiten en stigmatiseren. De deal zou dus moeten zijn dat diegenen die zich ermee bezig willen houden, tegen beter weten in, dat gezellig thuis doen, en stoppen met de mensen ermee lastig te vallen. Het leven is al complex genoeg, hou u bezig met interessante dingen... lees eens een vrolijk boek in plaats van die al die gefrustreerde en oubollige onzin, die alleen maar leid tot het controleren en achterlijk houden van de simpelen onder ons.. Alstublieft zeg...

 • door bernardus12 op vrijdag 6 januari 2012

  als ik rondom mij zie ik wat media aanricht met hun "mind fucking" word ik wanhopig. Terecht worden ze de eerste macht genoemd. Dagelijks moet ik op de werkvloer racistische opmerkingen horen jegens moslims,allochtonen,werklozen,vakbonden,rechtstreeks overgenomen uit opiniestukken en lezersbrieven. Ze waren er laatst als de kippen bij om een lezersbrief te publiceren over de vakbonden die zogezegd mee onderhandelden, daarin stond over de vakbonden "wie gelooft deze jongens nog" ... ik moest even cynisch lachen. Zoals ook de open brief tegen de stakers van een jongere, mijn vriendin had ook een open brief klaar met begrip, maar heeft geen enkele lezersrubriek gehaald hoor !

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties