Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Elvis Costello vraagt zijn nieuwe box niet te kopen

Oude punks blijven zichzelf. Elvis Costello laat op zijn website weten niet akkoord te kunnen gaan met de prijs van zijn nieuwe live boxset ‘The Return Of The Spectacular Spinning Songbook’. Hij raadt dan ook aan om de box te stelen of anders er een van Louis Armstrong te kopen.
woensdag 30 november 2011

We hadden het hier nog onlangs over de uitgebreide, afgrijselijk dure boxsets die in de aanloop naar de feestdagen op de mensheid worden losgelaten. Meest sprekend voorbeeld was wel de hele barrage aan Pink Floydboxen. Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden. We denken maar aan de vijfdelige cd-set van Smile van The Beach Boys (met surfplank) of de super gelimiteerde LP-versie van Complete van The Smiths met naast al de LP’s ook nog 25 singles eraan toegevoegd, een grapje dat je nu al voor 800 dollar op het internet ziet rondzwerven.

Blijkbaar zijn er ook artiesten die zich niet zo lekker voelen bij al dat geldgewin. In dit geval Elvis Costello, die een opname uit het concert in het Wiltern Theater, Los Angeles, voor de eeuwigheid liet bewaren. Het moest een mooi staaltje worden van hoe hij en The Imposters vorig jaar op hun ‘Revolver’-tournee klonken.

Maar ergens in het proces kregen een stel handige marketingboys een ingeving: waarom hiervan geen opulente box maken? Dat betekent dat de box drie discs bevat. Eén cd, één DVD en één 10 inch vinylplaat (het formaat van de oude 78-toerenplaten). Verder zit er een hardcover boekje in van 40 bladzijden met foto’s van het optreden, een tourdagboek van Costello, een concertposter en een ‘limited edition’ postkaart. De hoes van de doos is een replica van ‘The Spectacular Spinning Songbook’, de ronddaaiende schijf die tijdens de concerten op het podium staat en de gespeelde nummers bepaalt. De oplage van dit hebbedingetje is 1500 exemplaren en voorzien van een kaart die door Costello zelf gehandtekend werd.

De man moet gedacht hebben dat het een mooi item was voor zijn fans tot hij de prijs ervan zag: om en bij de 250 euro (goedkoopst op Amazon.com voor 202 dollar). Costello dacht eerst dat het een vergissing betrof, maar niet dus.
In een statement op zijn website (u kan het hier lezen, met als titel ‘Steal This Record’!) geeft hij lucht aan zijn ongenoegen en raadt hij ons aan om, als we dan toch een boxset willen aanschaffen, we beter de 10-cd set Ambassador Of Jazz van Louis Armstrong in huis halen. Costello schrijft erbij: ‘Eerlijk gezegd is die muziek véél beter.’ Hij voegt er ook aan toe dat de opnamen volgend jaar tegen een normale prijs zullen uitkomen. Of hoe een oude leeuw zijn tanden nooit verliest.

reageer

Eén reactie

  • door Ivo Demeulenaere op woensdag 30 november 2011

    het gros van de goede muziek leen je voor 50 cent 4 weken in je lokale bib

Lees alle reacties