Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Palestijnse gebieden? Nooit van gehoord

Sedert enkele maanden duiken overal landkaartjes op van Israël waar geen spoor te bekennen is van Gaza en de Westbank. “Ausraziert” heette dat tijdens WOII.
dinsdag 18 oktober 2011

Ter vergelijking, de landkaart van het Internationale Rode Kruis, werkzaam in de regio.

Het tweede voorbeeld van 'groot Israël' kan ik niet copiëren, maar op de website van een wetenschappelijk congres ziet u het bovenaan, tegen wisselende beelden van Tel-Aviv, het strand, de wolkenkrabbers, de wereldstad, Tel-Aviv by night, enzovoort: in één woord, prachtig. Geen probleem met lastige Àrabieren. Kijk ook hoe de Golan, een stuk ingepalmd van Syrië, een staartje vormt in Noorden aan het Israëlische terroritorium: http://www.isas.co.il/neurophysiology2012/

Zo worden dorpen, akkers, woningen onbestaande, en natuurlijk de mensen op die onbestaande territoria. Wie niet bestaat kan ook geen eisen stellen, er kunnen ook geen mensenrechten gelden, wie weet of er nog iemand leeft, misschien zijn er alleen maar ruïnes en graven van lang geleden...

Systematische strategie

Het uitvagen van Palestijnse plaatsnamen op kaarten is een systematische strategie van de Israëlische samenleving, sedert de Britten er vertrokken in 1948. Voordien zag men op de Britse militaire kaarten de Arabische dorpsnamen, die later spoorloos verdwenen.

Dat is grondig gedocumenteerd door de Israëlische NGO Zochrot, wat betekent: zij herinneren zich. http://www.zochrot.org/en  Hun landkaart van de verdwenen dorpen met veel info vindt u door te klikken op “Palestinian localities that Israël destroyed in 1948”. Hun alfabetische lijst van Arabische dorpen in 1948 is hier toegevoegd. Op de Zochrot site staat ook informatie over de werkkampen voor Palestijnen die verjaagd waren uit hun dorpen; het woord “concentratiekamp” wordt niet gebruikt http://www.zochrot.org/en/content/letter-1948-labor-camps

Nogal wat info staat alleen in het Hebreeuws, maar de Engelse teksten alleen reeds zijn bloedstollend. Geschiedenis die uitgevaagd is in onze media en die de meesten onder ons nooit geweten hebben.
Lucas Catherine geeft in zijn boeken menig voorbeeld hoe eeuwenoude Palestijnse steden en dorpen ofwel verdwenen zijn, of “ge-israëliseerd”. Ze kregen een Joodse naam. Een uitzondering is Jaffa, een oud Arabisch stadje, waarvan de bekende appelsienboomgaarden door de Joodse kolonisten zijn overgenomen. Om commerciële redenen werd die naam behouden.

Onderhandelen!

Opnieuw begrijpen we waarom de Israëlische regering maar steeds over vrede en onderhandelen spreekt. Hoe langer ze daarmee doorgaan, hoe minder er in onze geesten en op de landkaarten overblijft van Palestina.

Maar in de herinnering van de Palestijnen verdwijnt er veel minder, van de dagelijkse vernederingen, diefstal, vernietiging van hun olijfbomen en waterbronnen, gevangenis, moorden op hun familieleden. Misschien vinden Israëlische  hersenwetenschappers daar wel een oplossing voor.

Onze kranten staan nu vol over de gevangenenruil tussen Hamas en Tel-Aviv. Het woord dat het vaakst terugkomt is 'moordenaars' .Palestijnen, welteverstaan. Dat die toch niet zouden mogen vrijkomen! Over de Israëlische moordenaars geen woord.

Dat zijn de ministers, generaals, soldaten, Mossad agenten, kolonisten. Er zit maar één Jood voor moord in de gevangenis: de moordenaar van Yitzak Rabin.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

11 reacties

 • door LVE op dinsdag 18 oktober 2011

  allé vrienden van Likoed, waar blijf je met je reactie? Maar ik begrijp dat het telkens weer opnieuw (veel) tijd vergt om de misdaden van de zionisten in een zodanig daglicht te plaatsen, dat het uiteindelijk toch weer de schuld is van de Palestijnen.

  • door svdl op dinsdag 18 oktober 2011

   ...misschien staat de DWM troll-filter reeds op scherp? :-) Eindelijk.

  • door jan peeters op woensdag 19 oktober 2011

   Kaartjes wisselen gedurig. Gelijk welke atlas van jaren terug is anders dan de vorige en de volgende. In mijn bijbel vind ik kaarten van Israel waarop helemaal geen Palestijnse namen staan. Een Palestijnse staat is er trouwens nimmer geweest. Wel een Joodse staat.

   • door svdl op woensdag 19 oktober 2011

    Uw "definitie van staat" is zwaar ideologisch gekleurd. In mijn definitie komt het overeen met een bepaald volk dat op een grondgebied gedurig leeft. En wat heden ten dage "Israel" wordt genoemd was het land waarop de Palestijnen (in matige meerderheid Moslims) samen met een minderheid aan Arabische Joden en Christenen vreedzaam samenleefden, weliswaar tot even na WOII onder kolonisatie van Engelsen (wat op zich ook een dik probleem was). Heel dat gebied is eeuwen en eeuwen een mix geweest van verschillende culturen die dan nog eens cross-overlapten met Islam, Jodendom, Christendom en derivate strekkingen. Wat we vanaf de jaren 60 zien is dat "Zionisten" zich het alleenrecht opeisen van die grondgebied en bovendien andere religies en bevolkingsgroepen als minderwaardig beschouwen en liefst deze regio etnisch willen zuiveren. Dat zionisten de joodse religie aanbelangen is bijkomstig en doet eigenlijk niet ter zake. Immers er zijn ook Joodse gelovigen, die helemaal niet akkoord gaan met de gedachte van het Zionisme. Zionisten gebruiken wel het Heilige Boek op een even fundamentalistische manier alsook sommige Islamkrachten dat doen, om etnisch te zuiveren en misdaden tegen de menselijkheid te plegen. Het valt op hoe Arabieren die in Israel wonen zelf als tweederangsburegers worden beschouwd.

   • door froels op woensdag 19 oktober 2011

    Jan Peeters: u heeft een interessante bijbel. In de mijne staan geen kaartjes hoor. Wanneer is de uwe gedrukt en welke versie is het ? Misschien een joodse? Is het de toestand van 1000 voor Christus? In elk geval waren er voor de stichting van de staat Israël van 1948 Britse militaire kaarten, en geeft Zochrot een lange lijst met arabische namen en een plattegrond. Ik steun mij dus op joodse bronnen, maar die wel de geschiedenis correct trachten weer te geven. Is u het niet met mij eens, dat de twee plaatjes van Israël zonder Palestijnse gebieden vervalsingen zijn, die getuigen van een leugenachtige onbetrouwbaarheid? Zoudt u een tweede-hands wagen durven kopen van deze mensen?

    • door jan peeters op donderdag 20 oktober 2011

     [title]Beste Frank, Ik geef[/title]Beste Frank, Ik geef volmondig toe dat ik de huidige kaart van Israel zonder Palestijns gebied van Gaza en Westbank een vertekening of vervalsing vind van de realiteit. De Palestijnen verdienen ook een staat naast Israel. Zij zijn beiden tekort gedaan in de geschiedenis. De bijbels waarin kaarten zijn vermeld zijn legio. O.a. De Willibrordvertaling, de Canisiusvertaling, De Statenbijbels, de NBG vertaling, enz...

 • door guidojoris op woensdag 19 oktober 2011

  Roels uw titel getuigt van uw ziekelijke geest: om het met een citaat te zeggen: "Ik kan niet gevreten krijgen wat ik zou willen kotsen" als ik dat lees. Guido Joris Ten persoonlijke titel

  • door svdl op woensdag 19 oktober 2011

   Misschien toch maar beter op HLN threads blijven. Daar is ongetwijfeld nog plaats voor zulke persoonlijke, lege commentaren en verwensingen.

   • door LVE op woensdag 19 oktober 2011

    als men persoonlijk begint aan te vallen in plaats van argumenten te geven om de stelling die geponeerd wordt (proberen) te weerleggen, is dat meestal omdat men geen argumenten heeft. Maar het kan uiteraard ook getuigen van een gebrek aan voldoende intelligentie om een ernstig debat te voeren. Ten algemenen titel.

    • door Joepie op vrijdag 21 oktober 2011

     Guido speelt de man, niet de bal. En als hij dan al eens een rode kaart krijgt...

 • door Freedumb op woensdag 19 oktober 2011

  Mooie link gelegd met Nazi Duitsland ("Ausraziert") echt stijlvol.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties