Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De Kakkewieten verstommen publiek

ANTWERPEN - De Kakkewieten kwamen op donderdag 10 maart nog eens samen voor een nieuwe show. Apocalyps Wauw is een absurd schouwspel, een mix van flauwe grappen en diepe ernst. Het publiek genoot duidelijk van deze chaotische voorstelling over God en het einde van de wereld.
vrijdag 18 maart 2011

Theatercollectief De Kakkewieten brengt maar eens in de vier jaar een theaterstuk. In 2011 presenteren ze in HetPaleis in Antwerpen Apocalyps Wauw. Koen De Graeve schreef het stuk en speelt zelf ook een zeer speciale rol, namelijk die van God.

Drama van de bovenste plank

Het theatercollectief, dat bestaat uit een groep vrienden, beschrijft het stuk zelf als ‘drama from the upper plank’. Als de wereld vergaat, moet een handvol mensen samentroepen in de zogenaamde heliosfeer 6.

In deze kooi op aarde moeten ze zeer ecologisch bewust leven. Hun bizarre conversaties zijn doorspekt met ernstige thema’s, zoals afscheid en dood. Wat ze brengen is dan ook absoluut niet zomaar een berg flauwe moppen.

Twee uur chaos

De twee uur durende show is bij momenten heel chaotisch. De acteurs onderbreken elkaar, schreeuwen dat het een lieve lust is en God (een rol van Koen De Graeve) komt nu en dan een sadistische monoloog afsteken. Ondanks de chaos werkt het stuk naar een climax toe en zet het je aan het denken.

Kak of Wiet gaat gratis

Volgens Koen De Graeve blijven droogstoppels beter thuis. Het rauwe thema belet het publiek niet om te lachen. Maar tussen de immense lachbuien door verstomden de toeschouwers keer op keer.

Je zou gaan hopen dat de Kakkewieten vaker samenkomen. Overigens: iedereen die Kak of Wiet heet, mag gratis naar de voorstelling.

Alle informatie en tickets op www.hetpaleis.be/programma/apocalyps_wauw.

© 2011 - StampMedia - Zeger Smedts en Thomas Verstrepen

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.