Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Parlement Wisconsin nog altijd bezet en parlementsleden blijven ondergedoken

Ongeziene taferelen in de Verenigde Staten. In de staat Wisconsin is het parlement nog altijd bezet om te vermijden dat er een antivakbondswet wordt goedgekeurd, onderstaande video leidt u rond. Zaterdag is opnieuw massaal betoogd tegen die wet, door meer dan 100.000 mensen. En de democratische senatoren van Wisconsin blijven ondergedoken.
maandag 28 februari 2011

Het plan van de Republikeinse gouverneur om de overheidsvakbonden het leven onmogelijk te maken, is goedgekeurd door het parlement. Maar in de senaat is dat niet mogelijk omdat er minstens één democratische senator aanwezig moet zijn voor een geldige stemming.

De democratische senatoren zijn daarom allemaal de staat uit gevlucht en ondergedoken om te beletten dat ze worden opgepakt. Zo mislukten de pogingen van de politie om hen thuis bij de kraag te vatten.

Bekijk de rondleiding door het parlement van Wisconsin

Alhoewel de vakbonden van politie en brandweer niet zijn geviseerd door de nieuwe wet, hebben vele brandweerlieden en politiemensen zich aangesloten bij het protest.

Voor de Amerikaanse vakbondsbeweging staat er heel veel op het spel in Wisconsin. Hier wil ze de voortdurende aanvallen op het recht op vakbondsvrijheid, op de fundamentele vrijheid van mensen om zich te verenigen, een halt toeroepen.

Hieronder kan u een merkwaardige videoreportage bekijken met een rondleiding doorheen het bezette parlement van Wisconsin. Veel kijkplezier.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

 • door kasper op maandag 28 februari 2011

  Bij onze media bijna geen woord over de acties in Wisconsin. Wel over tien chinezen die niet mogen gaan wandelen in Peking.

  • door francis op dinsdag 1 maart 2011

   Wisconsin, in vroegere tijden was het een oord waar heel wat Belgen naar emigreerden. Hopelijk strijden hun nazaten nu mee voor het behoud van de rechten die hun voorouders hier vaak moesten missen.

   • door christophe op dinsdag 1 maart 2011

    Er is daar zelfs een stadje langs Lake Michigan dat Belgium heet.

   Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties