Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

De Frietrevolutie op de Groenplaats in Antwerpen

In Antwerpen werd de Groenplaats ingepalmd voor een feest met DJ's en gastoptredens.
vrijdag 18 februari 2011

DeWereldMorgen.be

Ons land mag zich vanaf vandaag wereldrecorhouder regeringsvormen noemen. Om middernacht werd de Wisselbeker Regeringsvormen overhandigd door Irak, de vorige winnaar met 249 dagen. België heeft een nieuw wereldrecord gevestigd. Maar wel eentje waarover men beter zwijgt.

In Antwerpen werd de Groenplaats ingepalmd met een spetterend feest met DJ's en gastoptredens.

Omdat de Shame-betoging geen resultaat heeft opgeleverd, hebben enkele jongeren een nieuwe actie gepland: 'De Frietrevolutie'. Een revolutie tegen de splitsing van België. Als er op 8 mei nog steeds geen regering is, volgt er een nieuwe betoging.

“Stop met die tunnelvise en probeer elkaar echt te begrijpen. Denk na over wat echt belangrijk is: wie het grootste gelijk heeft of het welzijn van alle burgers? Wat is deze regering van plan? En denk ook eens aan de studenten en jongeren”, klonk het bij de organisatoren.

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

Jos D'Haese van het platform 'Niet in onze naam jong': "Wij komen op straat omdat we niet akkoord gaan met de gang van zaken. Men moet de problemen van de mensen oplossen, niet de mensen tegen mekaar opzetten. Men probeert dit land te breken in twee stukken, men probeert de solidariteit tussen de regio's te breken." Hij riep ook op voor de nationale betoging op 8 mei in Brussel.

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

DeWereldMorgen.be

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door Alice Holemans op vrijdag 18 februari 2011

    Het geeft een verdomd goed gevoel te weten dat de "jeugd van tegenwoordig" niet zo a - politiek is als men denkt! Zij laten zich niet als lammeren naar de slachtbank leiden! Keep up the good work! Alice Holemans

  • door a op vrijdag 18 februari 2011

    Qui paie tout ça?

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties