Bent u al steungever van DeWereldMorgen.be?

In september lanceerden we een noodcampagne omdat we dreigden dit jaar niet rond te komen. Jullie massale reacties waren hartverwarmend en moedigden ons aan om door te gaan. We haalden zo'n 22.000 euro op en kregen er heel wat steungevers bij die maandelijks aan ons storten.

Daarmee zijn we helaas niet definitief uit de rode cijfers. Eén derde van onze inkomsten komt van subsidies en die staan onder druk. Een ander derde komt van partnerorganisaties uit het brede middenveld, en bijna allemaal moeten ook zij besparen. Onze hoop is dus op onze lezers gevestigd. Maandelijks zijn dat 300.000 mensen en van hen stort 1% een bijdrage.

Wij hebben geen hartverscheurende beelden om onze campagne kracht bij te zetten. Onze belangrijkste kost is namelijk de loonkost. De wereldhonger kunnen we niet oplossen en ook de zeehondjes gaan we niet redden. Wel beloven we met jullie steun ons uiterste best te doen om maatschappelijk relevant nieuws te brengen vanuit een progressief, sociaal en ecologisch standpunt.

Onze maandelijkse loonkost bedraagt afgerond 22.000 euro (netto verdient een voltijdse kracht bij ons een bescheiden 1500 euro per maand). Help je mee om onze job te vrijwaren om zo DeWereldMorgen in de ether te houden?

Steun via paypal

Steun via homebanking

Geef een permanente opdracht ten gunste van DeWereldMorgen.be
op nummer BE20 5230 4277 5156 (BIC: TRIOBEBB)
met vermelding "steun DeWereldMorgen.be"

Giften vanaf 40€ per jaar zijn fiscaal aftrekbaar.

about
Toon menu

Luisterpost: Lambchop ‘Is A Woman’ heruitgave

Het bekende Duitse indielabel City Slang bestaat 20 jaar en viert dat met de heruitgave van een aantal van de beste platen uit haar cataloog. Daartussen een van de meesterwerken van de Amerikaanse band Lambchop: het ongeëvenaarde ‘Is A Woman’.
zaterdag 20 november 2010

 ‘Is A Woman’ was de plaat waarmee Kurt Wagner en zijn altijd maar veranderend Lambchop hun doorbraakplaat ‘Nixon’ opvolgden. Van de zalige mix tussen soul en country ging de band ineens over op een traag, rokerig tempo dat slechts in eenzame jazzbars ver na middernacht aan te treffen valt. 

 De elf songs boren allemaal een soort van melancholie aan waar de luisteraar echter niet mistroostig van wordt. Hoogtepunten als ‘The New CobwebSummer’ en ‘The Old Matchbook Trick’ illustreren dat de aanpak van piano en gitaar en wat verre elektronica ze meteen tijdloos maakt. Tot vandaag zijn we dan ook nog steeds niet uitgeluisterd naar wat ooit tot de ultieme zondagnachtplaat werd gedoopt.  Een monument dat het sowieso waard is om weer in het zonnetje geplaatst te worden, maar het fijne aan deze heruigave is de extra cd die erbij zit. Daarop liefst zestien extra songs waaronder covers van Lee Hazlewood, The Rolling Stones en The Kinks (het omstreden ‘Art Lover’). Hier vind je ook de fantastische versie van ‘This Corrosion’ - oorspronkelijk van The Sisters Of Mercy - door velen als een van de beste covers van het afgelopen decennium gezien. De rest zijn eigen liedjes die om de een of andere reden ‘Is A Woman’ niet haalden.De tracks stammen uit opnamesessies uit dezelfde periode en laten soms wat meer instrumenten horen, zonder dat ze veraf staan van het intieme, akoestische karakter van ‘Is A Woman’.  Nog meer goed nieuws is er dat Lambchop ‘Is A Woman’ in haar geheel zal spelen op 26 november in het Koninklijk Circus. Ook ‘Nixon’ (uit 2000) wordt terug gereleased, met een extra live-DVD, terwijl er eveneens een gelimiteerde tour box uitkomt met 8 cd’s die enkel te koop waren tijdens de diverse tournees van de groep. City Slang brengt verder de succulente cd’s ‘Hot Air’ en ‘Feast Of Wire’ van Calexico opnieuw uit, beiden vergezeld van extra cd’s vol obscuur of onuitgegeven materiaal. En van The Notwist ziet het magnum opus ‘Neon Golden’ andermaal het daglicht, met een extra dvd er bovenop.  Het label geeft bij deze gelegenheid ook een compilatie weg waarop onder meer tracks van Calexico, Nada Surf, Sophia, Broken Social Scene, Caribou en The Album Leaf. Hier gratis te downloaden. 

 Beoordeling: ++++

reageer

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.