Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

80.000 op Europese betoging tegen besparingen

In Brussel betogen meer dan 80.000 mensen tegen de strenge besparingsmaatregelen die regeringen in heel Europa nemen. Er zijn betogers uit heel wat verschillende landen. Vooral de Franse vakbonden wisten heel veel mensen te mobiliseren.
woensdag 29 september 2010

De betoging begon om 13 uur aan het Zuidstation en ging dan via de kleine ring en de Belliardstraat naar de Europese wijk en het Jubelpark. Het duurde bijna drie uur voor iedereen vertrokken was aan het Zuidstation.

De politie pakte 148 betogers 'preventief' op. Aan de Hallepoort gebeurde dat op een zeer hardhandige manier waardoor enkele betogers gewond moesten worden afgevoerd met ziekenwagens.

Later veel meer.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

4 reacties

 • door Stef op woensdag 29 september 2010

  Hartelijk dank voor het gijzelen en immobiliseren van een hele stad - again...

  • door nn op woensdag 29 september 2010

   Ach, loop toch naar de pomp, man!

   Het enige waar u aan denkt is dat u waarschijnlijk nog langer in de file zal staan dan op een gewone dag.

   Er komt een dag dat u de betogers dankbaar zal zijn voor het verdedigen van onze rechten. Zij leveren zich tenminste niet zonder slag of stoot over aan het kapitaal, grote multinationals en zakenmannen verkleed als politiekers.

   Wat is trouwens geworden van De Wereld Morgen dat er vaak zulke reacties terug te vinden zijn?

 • door rikke op woensdag 29 september 2010

  Kan je misschien even later weten aan Reynders dat jij je voor de derde keer wil laten pluimen voor het betalen van een crisis veroorzaakt door financiële spekulanten die alweer de dans gaan ontspringen.

 • door Jacky op woensdag 29 september 2010

  Men verzet zich dus tegen besparingsmaatregelen. Enig idee hoe het dan wel moet? Ons nog dieper in de schulden lenen? De bedrijven nationaliseren? Europa is goed bezig met in zijn eigen voet te schieten en zich door de rest van de wereld weg te laten concurreren. Alleen als we er met zijn allen niet langer in geloven dat bedrijven of de staat ons ons leven lang werk moeten geven, maar meer eigen initiatief ontplooien, en dat tot aan ons pensioen, zullen de verworvenheden van onze welvaartstaat in stand kunnen worden gehouden. En niet door met 80.000 het werk neer te leggen en op straat te komen.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties