Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
Opinie

Klimaatwet: MR en CDH moeten Vlaamse dwarsliggers overtuigen

Terwijl honderden burgers gisteren de Wetstraat blokkeerden, bezetten vandaag nog meer mensen het Troonplein in Brussel. Ze eisen de herziening van artikel 7bis van de grondwet, om de goedkeuring van een speciale klimaatwet op de valreep mogelijk te maken. Nu de Franstalige liberalen van MR akkoord gaan, moet de partij van de premier leiderschap tonen door haar meerderheidspartners te overtuigen. CDH van zijn kant moet op zusterpartij CD&V inpraten.
maandag 25 maart 2019

De actie van burgerlijke ongehoorzaamheid die op zondag om 18.00 uur begon, is uitzonderlijk en wil het gebrek aan klimaatmoed van sommige politieke partijen aan de kaak stellen. Hoewel de MR eerder vandaag had besloten om morgen vóór de herziening van artikel 7bis te stemmen - wat we alleen maar kunnen toejuichen - lijken de Open Vld, CD&V en N-VA nog altijd niet bereid om België in lijn met de klimaatuitdaging te brengen.

Net zoals de CDH hierover met de CD&V in discussie moet gaan, is het aan de MR om haar voormalige regeringspartners te overtuigen om voor de herziening van artikel 7bis van de grondwet te stemmen, en ervoor te zorgen dat de bijzondere klimaatwet effectief wordt aangenomen.

Burgers eisen klimaatwet

"Het is de hoogste tijd dat onze politici naar de stem van de Belgische burgers luisteren", zegt Dave Van Meel, ondervoorzitter van de Klimaatcoalitie. "Uit peilingen blijkt heel duidelijk dat de meerderheid van de Belgen een klimaatwet wil. Er is geen reden om nog langer te wachten. We hopen dat MR en CDH de Vlaamse partijen die tegen de grondwetsherziening zijn, nog kunnen overtuigen.”

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.