Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
Aankondiging

Scholen slaan alarm voor het klimaat

Meer dan 70 scholen slaan op vrijdag 30 november alarm voor het klimaat. Voor de les van start gaat, zullen leerlingen samen wekkers en alarmsignalen laten afgaan. Met deze symbolische actie willen ze de Belgische staat vragen doortastende maatregelen te nemen voor het klimaat. Daarnaast willen ze dat België een ambitieuze positie inneemt tijdens de klimaattop COP24 die drie dagen later van start gaat.
vrijdag 23 november 2018

De klimaatopwarming laat zich nu al voelen. Niet enkel in de meest kwetsbare landen in het Zuiden, maar ook in Europa en zelfs in ons eigen land. De conclusies van het laatste rapport van het IPCC zijn zonneklaar : de gemaakte afspraken in het kader van het Akkoord van Parijs zijn niet voldoende. We hebben snelle en ambitieuze maatregelen nodig als we de klimaatopwarming willen beperken tot maximum 1,5° graden ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Volgens de experts hebben we nog slechts 12 jaar om een catastrofaal scenario te vermijden.

Enkele dagen voor de start van de klimaattop COP24 in Polen eisen ouders, kinderen en leerkrachten van Belgische politici dat ze hun verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van de komende generaties en eindelijk de politieke daadkracht tonen die nodig is om de klimaatcrisis aan te pakken.

Meer dan 70 scholen nemen deel aan het ‘klimaatalarm’. Op vrijdag 30 november zullen aan de schoolpoorten en in de scholen de wekkers rinkelen om de bezorgdheid van de kinderen te tonen. Op zondag 2 december zullen vele kinderen en jongeren ook deelnemen aan de massale klimaatmars ‘Claim The Climate’ in Brussel.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.