Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
fotoverslag

Vijftien jaar geleden trokken miljoenen mensen de straat op

Gisteren was het vijftien jaar geleden dat de grootste betoging in de wereldgeschiedenis door de straten van vrijwel alle wereldsteden trok. Op vijftien februari 2003 protesteerden miljoenen mensen tegen de dreigende oorlog in Irak.
vrijdag 16 februari 2018

Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Oceanië en Europa. Op werkelijk alle continenten werd er die vijftiende februari geprotesteerd. Zelfs als we gewoon nog maar kijken naar het aantal mensen dat de straat opkwam in de omliggende landen, zijn het cijfers die doen duizelen. Brussel en Amsterdam, twee keer honderdduizend betogers, Berlijn een half miljoen betogers, Londen anderhalf miljoen betogers en Rome zelfs twee miljoen.

Nu, vijftien jaar later, kunnen we concluderen dat de betogers van toen de geschiedenis aan hun kant hadden. De oorlog van Blair en Bush heeft Irak, Afghanistan en het hele Midden-Oosten in een wespennest van oorlogen en terreur herschapen.

Wij doken even in ons archief en snorden deze beelden van de betoging in Brussel op. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.