Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Studenten klagen onderzoek KULeuven aan

vrijdag 17 maart 2017
Studenten voerden donderdagmiddag actie aan het rectoraat van de KU Leuven. Verschillende studenten werden vastgebonden aan stoelen en geblinddoekt ondervraagd door onderzoekers. Op deze manier klaagden ze de samenwerking tussen de KU Leuven en de Israëlische veiligheidsdiensten in het onderzoeksproject LAW-train aan. Ze eisen de directe stopzetting van de participatie van de KU Leuven in het onderzoek.

Het onderzoek wilt de ondervragingstechnieken verbeteren in de strijd tegen de internationale drugsmisdaad. “De strijd tegen drugsproducenten klagen wij niet aan, maar wel de deelname van Israël in een onderzoeksproject naar ondervragingstechnieken”, stelt Casper Mullie, woordvoerder van Comac Leuven, studentenbeweging van de PVDA. De Israëlische Veiligheidsdiensten werden meermaals vernoemd in rapporten van Amnesty International en Human Rights Watch voor het toepassen van folterpraktijken en het schenden van mensenrechten tijdens ondervragingen. “We geloven dat de KU Leuven door deze samenwerking een ethische lijn overschrijdt”, beargumenteert Mullie.


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

Eén reactie

  • door Rieteke en Corneille Van den Borne op zondag 19 maart 2017

    Elke vorm van samenwerking met de Israëlisch staat of haar diensten is niet alleen bedenkelijk maar verwerpelijk. Het is voor ons onbegrijpelijk dat nog zoveel landen en instellingen steun verlenen aan een land dat systematische onderdrukking en bezettingen tot een van haar doelstellingen heeft verheven. Er zullen mensen zijn, die deze stellingname afkerend antisemitisch noemen. Dat is overigens niet juist, want ook de Palestijnen zijn Semieten.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties