Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Een Andere Joodse Stem: "Wet Francken holt rechtsstaat uit"

De Belgisch-Joodse organisatie 'Een Andere joodse Stem' keurt het goedgekeurde wetsvoorstel van Staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) af. “Vanuit onze eigen Joodse voorgeschiedenis willen we op het gevaar wijzen dat schuilgaat achter het uithollen van de rechtsstaat in naam van de nationale veiligheid.”
woensdag 15 februari 2017

In een korte mededeling op zijn Facebookpagina van 15 februari 2017 keurt de organisatie Een Andere Joodse Stem het wetsvoorstel af van Staatssecretaris Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) dat deportaties toelaat op basis van vermoedens zonder bewijsvoering.

“Wij wensen vanuit Een Andere Joodse Stem onze grote bezorgdheid kenbaar te maken naar aanleiding van het wetsvoorstel van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) rond het uitzetten van vreemdelingen, dat vorige vrijdag in de Kamer is goedgekeurd."

"Wij zijn absoluut gekant tegen het differentiëren in zogenaamde eersterangs- versus tweederangsburgers bij het beoordelen van criminele feiten bij mensen die in ons land geboren en getogen zijn. Vanuit onze eigen Joodse voorgeschiedenis willen we op het gevaar wijzen dat schuilgaat achter het uithollen van de rechtsstaat in naam van de nationale veiligheid.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.