Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

“Vuile terrorist vertrek naar uw eigen land”

Na de racistische reacties over de verongelukte Belg met Marokkaanse roots afgelopen zomer moest de Belg van Turkse origine die omkwam bij de aanslag in Istanboel hetzelfde ontgelden. Dit zijn de meest zichtbare uitingen. Maar mensen met andere roots maken racisme dagdagelijks mee. Bekijk hier de getuigenis van vier jongeren.
woensdag 4 januari 2017

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

3 reacties

 • door Rieteke en Corneille Van den Borne op vrijdag 6 januari 2017

  Wij zijn bleekgezichten, maar voor ons zijn alle mensen ongeacht hun afkomst gelijk. Jongelui ga alsjeblief zo door met begrip trachten te kweken. Wij keuren racistisch gedrag in alle vormen af.

 • door Vie Kuijken op zondag 15 januari 2017

  Niet zij, de vluchtelingen, de verschoppelingen, de daklozen, maar wij, de rijke decadente westerlingen maken ons schuldig. Aan onverschilligheid, aan het weigeren van menswaardige opvang, aan het vals beschuldigen van onschuldige en radeloze mensen en aan het verdacht maken van mensen die ons niets misdaan hebben. Wij die het geluk hebben om geboren te zijn in een welvarend, vrij land, moeten tenminste begrip en respect opbrengen voor mensen die zoveel minder geluk hebben... Mensen die moesten vluchten voor oorlog en ontbering, hun leven riskeren op zee en dan terecht komen in een vijandige omgeving die hen onmiddellijk terug zou willen sturen... Shame on us.

  • door tjitra soekarnsingh op woensdag 18 januari 2017

   deze mevrouw heeft groot gelijk maar het loopt allemaal wel uit de hand wanneer gaan we een wereld creeren dat iedereen gelijke kansen en rechten heeft

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties