Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Regering wil langdurig zieken harder aanpakken, het verhaal van Hilde

De regering wil langdurig zieken harder aanpakken. Hilde vertelt wat dat voor haar betekende. Een ontluisterend verhaal.
dinsdag 27 december 2016

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door hans vanwynsberghe op dinsdag 27 december 2016

    bedankt voor deze mooie reportage. Ik wordt er stil van. Sterkte met de genezing.

  • door LDdriehonderdvijftig op zaterdag 31 december 2016

    Dit is inderdaad wat ieder van ons te wachten staat. Wij hebben het ook al aan den lijve mogen ondervinden hoe men je behandeld als je plots ziek valt. En denk maar niet dat het je niet kan overkomen, vandaag ben je gezond en sterk en keihard aan het werk en morgen ben je ziek. Dan begint het, stugge ambtenaren die zonder schaamte of medelijden probleemloos mensen aan de rand van de afgrond zetten. Alsof een persoon die plots ziek word geen rekeningen moet betalen of de kinderen onderhouden. Wie zijn die meedogenloze ministers eigenlijk wel? Wie kiest er eigenlijk voor deze wereldvreemden die zieke mensen verder de afgrond induwt? Zijn er geen andere middelen om te besparen? Zijn de Belgen zo ziek in hun hoofd dat zij dit blijven pikken? Is Maggie eigenlijk niet beschaamd om die wet goed te keuren? Je mag je gerust als inwoner van ons land de vraag stellen, wanneer is mijn beurt?

    Ik wens je veel sterkte samen met je familie en hoop dat je deze moeilijke periode doorkomt. Veel sterkte.

    En voor Maggie wens ik dat zij op een morgen wakker wordt in de spiegel kijkt en het schaamrood op de wangen krijgt. En dat voor iemand die dokter is.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties