Bij DeWereldMorgen.be schrijven we niet voor de clicks.

We maken media voor een betere wereld.

Samen met vele vrijwilligers en burgerjournalisten.

Om dit te blijven doen hebben we uw steun meer dan nodig!

Steun onafhankelijke media!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

'Uw bank investeert in bommen'

Een groep vredesactivisten kwam op 10 december samen aan de het gebouw van KBC in Kortrijk op het Schouwburgplein. Dit om klanten te informeren over het feit dat hun bank, samen met andere banken, nog altijd geld investeert in kernwapens. Deze actie maakte deel uit van een aantal prikacties over heel Vlaanderen.
maandag 12 december 2016

Op 8 december kwam het rapport uit van “Don’t bank the Bomb”. In dit rapport vond men de bedragen die banken investeerden in kernwapenbedrijven. Deze investeringen gebeurden in de vorm van obligaties, leningen en verdiensten uit aandelen. Uit het rapport bleek dat KBC, BNP Paribas, Deutsche Bank en ING samen voor een bedrag van 14 miljard geïnvesteerd hadden.

De actie ging door aan het hoofdgebouw van KBC in Kortrijk. De activisten kozen doelgericht voor KBC omdat dit een zuiver Belgische bank is. Er werden pamfletten uitgedeeld aan klanten en passanten met alle informatie over hoe de bank investeerde in kernwapens en een klachtenformulier. Op het klachtenformulier konden de mensen hun gegevens invullen en vervolgens afgeven aan hun bank.

De organisatie spreekt van een geslaagde actie. “Niet groot, maar wel een actie met effect”. De meeste actievoerders waren jongeren die gedreven zijn tot meer actie.. De actie liep ook in andere steden zoals Diksmuide, Brugge, Antwerpen en Gent.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door dr alami op dinsdag 13 december 2016

    'Uw bank investeert in bommen' in al lang alom bekend. Banken zijn voor de rijken en de voedselbanken voor de armen. Al die banken zijn de centrale oorzaken van alle dilemma's overal en moeten z.s.m. verdwijnen. Een centrale overheidsbank is toereikend om alle geldzaken te regelen voordat het geld gaat verdwijnen. Iedereen kan zelfs tot al zijn grondrechten komen zelfs zonder geld of bank en de manieren daarvoor zijn legio.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties