Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Ja, ik wil steunen

Sluit dit venster

about
Toon menu

Open brief 37 burgemeesters: "Trump, steun het klimaatakkoord"

De burgemeesters van 37 Amerikaanse steden hebben president-elect Donald Trump in een open brief opgeroepen om de klimaatverandering samen met hen aan te pakken. Samen vertegenwoordigen zij bijna 31 miljoen Amerikaanse burgers.
vrijdag 25 november 2016

"Beste President-elect Trump, wij hebben onszelf belast met de taak om actie te ondernemen en de klimaatcrisis zelf aan te pakken in onze steden", steken de burgemeesters van wal in hun brief aan president-elect Donald Trump. Onder hen grote namen als Bill de Blasio van New York City, Eric Garcetti van Los Angeles en Martin J. Walsh van Boston. Ook de burgemeesters van Chicago, Orlando, Berkeley en Miami Beach ondertekenden de brief. Zij vragen president-elect Trump om samen met hen te werken aan schonere lucht, een sterkere economie en een natie voor hun kinderen die goed voorbereid is op de toekomst.

De burgemeesters van deze 37 kleine en grote Amerikaanse steden in zowel Democratisch als Republikeins gedomineerde deelstaten. Ze hebben zich verenigd in de U.S. Mayors' National Climate Action Agenda (MNCAA) en de hashtag #ClimateMayors om samen "de grootste uitdaging van onze tijd aan te gaan: de klimaatverandering", schrijven ze in hun open brief die gepubliceerd werd op de website Medium.com.

De 37 burgemeesters vragen financiële ondersteuning aan de president, zijn steun voor duurzame initiatieven, hernieuwbare energiebronnen, elektrisch transport, zonne-energie en andere schone technologie. Ook vragen zij hem het VN-Klimaatakkoord COP21 van december 2015 in Parijs te aanvaarden.

Tijdens de verkiezingscampagne gaf Trump aan dat klimaatakkoord te willen verwerpen, maar na zzijn overwinning toonde hij zich al een stuk milder. De eventuele afschaffing van het klimaatakkoord maakte alvast geen deel uit van zijn eerste intentieverklaring. Daar staat tegenover dat hij massaal wil investeren in steenkoolmijn en steenkoolcentrales, een keuze die radicaal ingaat tegen de bepalingen in het klimaatakkoord.

Bron: Open Letter to President-elect Donald Trump on Climate Action

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

2 reacties

 • door Jean Van den Bosch op maandag 28 november 2016

  Heel de essentie van het artikel zit vervat in 1 zin:

  De 37 burgemeesters vragen financiële ondersteuning aan de president, zijn steun voor duurzame initiatieven, hernieuwbare energiebronnen, elektrisch transport, zonne-energie en andere schone technologie.

  In de US telt maar 1 ding "Private Initiative", privé-initiatiefnemers dienen het zelf te financieren. Lukt het, des te beter, mislukt het da's dan pech. Een failliet wordt in de US als een pluspunt aanschouwd. En niet zoals bij ons als een dooddoener die te mijden is als de pest (uitgenomen bij fraude natuurlijk, zie een bepaalde klasse in België)). Kijk naar de mislukkingen van de president-elect Trump en zijn her-starts.

  De US is op energie gebied 1 van de grootste slokkoppen ter wereld. Maar de US is tevens één van de landen waar energie-efficiënte woningen en toepassingen wel VERPLICHT zijn. De meeste woningen daar gebouwd, zijn veel energie-efficiënter dan onze woningen. Van de US kan het kluchtverhaal van de EU nog een lesje van leren trouwens.

  Trump is wel democratisch verkozen, wie in het beleid (???) van de EU kan hetzelfde zeggen? Een schotelvod als president, die trouwens zijn eigen regering heeft laten staan. Toscaanse wijnboeren de ene was commissaris de andere een parlementslid "dat" opkomt voor de konijnen. (dat is een bewuste taalfout).

  Vele mensen zijn onze Groenkracht nog steeds niet vergeten, de Keizer van Oostende wel trouwens.

 • door Marsman op maandag 28 november 2016

  Mooie show de zoveelste druppel op een steeds warmer wordende planetaire plaat, Geloven jullie nu echt dat het rechts crapuul dat overal de touwtjes in handen dreigt te nemen daar mee begaan is ?

  Dan gaan jullie van een echte ontnuchterende kale reis terugkomen, De elites zijn bezig over te nemen en gaan gewoon iedereen tegen iedereen uitspelen en opzetten, Nationalisme, belasting voordelen voor multinationals en gewoon de andere richting uitkijken, dat is wat er volop bezig is,

  De oorlog om de massavernietigingswapens een ander mooi bewijs van hun doen en laten, Tientallen miljoenen protesterenden,,,,de oorlog is er gekomen,Die 37 burgemeesters alle lof hoor, maar niet meer dan een slag in het water, spijtig,

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties