Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Meerderheid VS voorstander van klimaatakkoord

Een grote meerderheid van de Amerikanen, 71 procent, wil deelname aan het Klimaatakkoord COP21 van december 2015 in Parijs behouden. Dat geldt bovendien ook voor 57 procent van de Republikeinse kiezers, de achterban van president-elect Donald Trump, volgens een onderzoek van de denktank Chicago Council on Global Affairs.
donderdag 24 november 2016

Donald Trump verklaarde tijdens zijn verkiezingscampagne dat hij zijn land wilde terugtrekken uit het Klimaatakkoord COP21 van Parijs. Een dergelijke actie kan volgens dit onderzoek echter op weinig begrip rekenen van het Amerikaanse publiek. Tijdens recente uitspraken na zijn overwinning sprak hij al meer gematigde taal.

De cijfers van de Chicago Council zijn consistent met andere onderzoeken die erop wijzen dat de Amerikaanse bevolking niet alleen achter diverse internationale klimaatafspraken staat, maar ook een eenzijdige reductie van de uitstoot van CO2 door hun eigen land steunt. Uit het rapport Climate Change in the American Mind van maart 2016 van het Yale Program on Climate Change Communication en de George Mason University, bleek al eerder dat de meeste Amerikanen willen dat de CO2-uitstoot omlaag gaat, los van wat andere landen daar tegen doen.

Het op 23 november 2016 gepubliceerde onderzoek van de Chicago Council toont ook aan dat 41 procent van de Amerikanen de klimaatverandering ziet als een "serieus en dringend" probleem. Zij vinden dat actie ondernomen moet worden, ook als dat veel geld kost. In 2010 was dat nog maar 29 procent.

38 procent van de Amerikanen meent dat het probleem van de klimaatverandering wel aangepakt moet worden, maar dat er geen haast bij is en dat de kosten beperkt moeten blijven, omdat de gevolgen volgens hen pas langzaam zichtbaar worden.

Twee op de tien Amerikanen vindt dan weer dat er helemaal niets gedaan moet worden wat geld kost, tot zeker is dat klimaatverandering daadwerkelijk een probleem is. In 2010 vond nog 26 procent van de Amerikanen dit.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

  • door Jean Van den Bosch op maandag 28 november 2016

    Zijn die cijfers van dezelfde bronnen die de overwinning van Clinton als de gezegende waarheid verkondigden? De gemiddelde Amerikaan ligt daar helemaal NIET van wakker.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties