Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Hoever staat het onderzoek naar de feiten op oudejaarsavond in Keulen?

Het onderzoek naar wat er zich op oudejaarsavond afspeelde in Keulen vordert gestaag. Dertig verdachten werden al geïdentificeerd. Zes daarvan gaan over zedendelicten. U vindt alle details over het onderzoek hieronder.
donderdag 21 januari 2016

In totaal werden tot nu toe 821 klachten ingediend. Daarvan gaan er 359 over zedendelicten. Aangezien er ook enkele collectieve klachten zijn, ligt het aantal slachtoffers nog hoger. Het zijn er 1049. Er waren 194 mannen bij de slachtoffers.

De krant Bild zette alle klachten op een rij. In 347 gevallen was er sprake van diefstal. Daarbovenop komen ook nog eens 72 klachten die over beroving gaan. 139 klachten gingen over seksueel getinte beledigingen. 221 klachten worden gevat onder de noemer 'aanranding'.

Dertig verdachten werden al geïdentificeerd. Van die groep waren er 26 die al bekend stonden bij de politie. Minstens twee verdachten liepen eerder al veroordelingen op. De leeftijd van de verdachten schommelt tussen 16 en 32. De grootste groep heeft Marokkaanse roots (13). Twaalf verdachten zijn Algerijns. Bij de verdachten zit voorlopig geen enkele Syriër.

Van die dertig wordt de meerderheid verdacht van diefstal of heling (23). Zes mannen worden verdacht van zedendelicten. Het gaat om één man uit Iran, drie uit Algerije, één zestienjarige uit Marokko en één Afghaan.

Vijftien verdachten zijn asielzoeker. Er zijn ook acht mensen zonder papieren bij.

De politie zette 500 agenten op het onderzoek.


Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

4 reacties

 • door StoffelDeHoningdas op donderdag 21 januari 2016

  Het doet me plezier dat er regelmatig neutrale updates zijn mbt dit ernstige dossier.

  Ik moet toegeven dat ik twijfels had hieromtrent maar ik heb me vergist, waarvoor mijn excuses aan de auteur.

 • door Carlo P op vrijdag 22 januari 2016

  Aha, objectieve cijfers èn details over de daders in Köln door DWM, zònder verlammende 'politieke correctheid'? Wel wel, we komen nog ergens.. Bedankt zou ik zeggen.

  • door ria aerts op zondag 24 januari 2016

   Ik denk dat "politiek correct" hier verkeerd wordt gebruikt. Want dit betekent momenteel om zonder objectief onderzoek of zelfs maar metingen mensen van vreemde origine als daders te bestempelen, hierbij graag verwijzend naar de totaal verkeerde culturele en religieuze achtergrond die ze hebben. Dat is het nieuwe "politiek correct". Net zoals Irak massavernietingswapens had en laatste wapenfeit dat Poetin "waarschijnlijk" achter de moord op die ex-KGB-spion zat, dit weliswaar na een onbevooroordeeld en geheim onderzoek waarbij de stelling die onmiddellijk na het gebeuren geponeerd werd, bevestigd werd. Hoe zit het trouwens met dat onderzoek naar de vergiftiging van Yasser Arafat? Doodse stilte.

   • door Didier op maandag 25 januari 2016

    Heel juist. Poetin steekt stokken in de wielen van de kleptocraten, propaganda kon dus niet uitblijven. Zijn “mogelijke” betrokkenheid bij een moord wordt overal uitgesmeerd. Obama’s zékere betrokkenheid bij 2500 moorden in drie verschillende landen door zijn drone-campagne wordt verzwegen. 90% van degenen die vermoord werden waren onschuldigen, en niemand van die vermoorde mensen zijn ooit beschuldigd van misdaden.

   Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties