Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

"Belgische ministers met de broek op de enkels naar klimaattop in Parijs"

Bezorgde burgers lieten vrijdagmorgen hun broek zakken voor de Vlaamse ministers die op het Martelarenplein toekwamen voor de ministerraad. “Na zes jaar onderhandelen heeft België nog altijd geen klimaatakkoord. Straks moeten we met de broek op de enkels naar de top in Parijs”, zegt Laurien Spruyt van Climate Express, de beweging die 10.000 Belgen naar Parijs wil brengen.
vrijdag 30 oktober 2015

Heel even leek het erop dat de verschillende regeringen in ons land tot een akkoord gekomen waren over de verdeling van de klimaatinspanningen. Maar al snel kwam er onder impuls van N-VA nieuw gekibbel.

“Zelfs over deze zwakke doelstellingen geraken onze politici het niet eens. In Parijs moet er nochtans een ambitieus akkoord uit de bus komen. Zonder akkoord gaan de Belgische klimaatministers met hun broek op de enkels naar de klimaattop. En in december zal het in tegenstelling tot nu wel koud zijn om daar zo rond te lopen”, zegt Laurien Spruyt van Climate Express.

Klimaatactivisten van Climate Express en de Klimaatcoalitie hadden zich met hun blote benen in een kring opgesteld op het Martelarenplein. Enkele ministers die toekwamen voor de ministerraad moesten de haag van activisten en fotografen trotseren. Minister van Milieu Joke Schauvliege kregen ze niet te zien. Die was blijkbaar vroeger binnengeglipt.

Climate Express kreeg al 5000 inschrijvingen binnen voor de tocht naar Parijs eind november. “Als die mensen nog elk één iemand overtuigen, hebben we ons doel bereikt. Het leeft heel sterk onder de bevolking. Het is onbegrijpelijk dat de politici zo talmen”, zegt Laurien Spruyt.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

Eén reactie

 • door spacemonkey op vrijdag 30 oktober 2015

  Tja het behoorde tot de mogelijkheden dat zoiets gebeuren kon, maar toch. België is gewoon een belachelijk landje (er zijn daar reeds genoeg kronieken, boeken etc over geschreven). Het ergste is dat de bavianen die er deel van uitmaken zich blijkbaar van geen kwaad bewust zijn.?

  Wat hier kan/mag en/of de doofpot ingaat is voor een ontwikkeld land (??) Gewoon belachelijk en/of schandalig. Genomen het aantal mensapen dat zich al dan niet Belg mag noemen, en de grote van dit landje(?), komen er toestanden in voor die helemaal niet beschaafd, maar beschamend zijn. Dit klimaat gedoe is er de zoveelste illustratie van. Niemand is daar echt met het klimaat bezig enkel *de centen* verdeling daar gaat het om. Corruptie op veel plaatsen in de wereld een openbaar geëtaleerd (bij)product van de plaatselijke maatschappij. Hier een minder zichtbaar tot in alle structuren aanwezig rottigheid.

  De witte mars, Dutroux affaire, bende van Nijvel, Roze balletten, Augusta schandaal, kernenergie- electriciteits – zonnepanelen beleid (laat dat er maar af). Waar in andere landen quasi revolutionaire bewegingen of toestanden ontstaan, gaan de verlichte despoten hier rustig hun gang. Vakbonden muilkorven, de wet major, uitverkoop van alles wat geld opbrengt en tot slot verhoudingsgewijs *weinig* herverdelen van die torenhoge belastingontvangsten.

  Een land heeft veelal de leiders of de regeringsvorm(en) (hier) die het verdient. Dat zegt genoeg denk ik platte mensen hebben platte leiders en een beschamend visie en inhoudloos agenda. Sjoemelen, sparen en centen tellen. Pas daarna chocolade en bier in de toekomst waarschijnlijk Pita en Thee als export producten. Heel erg allemaal en ondermaats.

  Space

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties