(Foto © C. Bastin)

[Video] Rafeef Ziadah brengt poëzie met politieke toets

Rafeef Ziadah is een Palestijns spoken word artieste en mensenrechtenactiviste. Ze dicht over thema's als migratie en de problematiek in het Midden-Oosten en is mensenrechtenactiviste bij Waronwant.

woensdag 20 mei 2015 18:51
Spread the love

Ziadah groeide op in Libanon, nadat haar grootouders in 1948 hun dorp in Palestina ontvluchtten. Ze woonde in verschillende landen rond de Middellandse Zee, doctoreerde in Canada en woont momenteel in Londen.

Ze maakt deel uit van de BDS-beweging, een beweging uit het Palestijnse middenveld, die oproept voor Boycots, Desinvesteringen en Sancties tegen de Israëlische staat. Wat het belang is van deze beweging, geïnspireerd op de Apartheidsstrijd in Zuid-Afrika, legt ze uit in dit interview.

Hadeel

Veel van haar gedichten gaan over de situatie in Palestina, zoals onderstaand voorbeeld. Hadeel gaat over een negenjarig meisje uit Gaza, dat omkwam bij een Israëlisch bombardement. Het integrale gedicht kan je hier bekijken:

© 2015 – C.H.I.P.S.StampMedia – Charis Bastin, Bjorn Lauwerijs en Katrien Franquet

take down
the paywall
steun ons nu!