Reeds acht jaar is DeWereldMorgen.be de alternatieve en kritische stem in de Vlaamse media.

Wij zijn volledig gratis en reclamevrij.

Maar dat kan enkel via uw steun.

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Jongeren van ABVV en ACV voeren actie voor jongerentewerkstelling

Jongeren van ABVV en ACV zijn boos. Ze vinden dat de huidige regering meer werk moet maken van jongerentewerkstelling in plaats van hen te bedelven onder nog meer besparingsmaatregelen. Daarvoor kwamen ze dinsdag met een aantal eisen de straat op.
dinsdag 12 mei 2015

Zowel in Brussel als in de rest van het land voerden jongeren van zowel ABVV als ACV dinsdag actie. Ze zijn verontwaardigd, omdat de besparingsmaatregelen van de huidige regering inzake jongerentewerkstelling zich blijven opstapelen en niet in het minst de ingrepen die onze jongeren als het ware knevelen: de beperking in de tijd of het regelrecht afschaffen van de inschakelingsuitkeringen, flexibeler statuut van de jobstudenten, verhoging inschrijvingsgeld hoger onderwijs…

Jobcreatieplan?

Daarentegen heeft deze regering nog geen enkel leefbaar voorstel gedaan om de toekomst van de jongeren hoopvoller te maken. Niet dat de jongerenorganisaties van de vakbonden hen daar al niet over geïnterpelleerd hebben.

Jeff Jonckers, Coördinator ABVV-Jongeren: “Akelig stil werd het, toen we eerder dit jaar op het kabinet Peeters vroegen achter een jobcreatieplan voor jongeren. Plannen genoeg anders om uitkeringen voor actief werkzoekende jongeren af te nemen.” Jonckers voegde hier nog aan toe: “Jongeren zullen geen beroepsinschakelingsuitkering meer ontvangen wanneer zij geen diploma behaalden. Moeten niet zij die al een moeilijke schoolloopbaan kenden, net nog meer kunnen rekenen op een correcte begeleiding en bescherming?

Toekomst

Het ABVV vreest verder dat de plannen van de regering voor een verlaging van de werkgeversbijdrage voor jongeren zal leiden tot minder sociale bescherming voor deze al zo kwetsbare groep.

De jongeren trokken dan ook de straat op om hun ongenoegen te uiten. Ze eisen duurzame en kwaliteitsvolle jobs en een positief vooruitzicht op een veilige en zekere toekomst.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.