about
Toon menu

Hart Boven Hard organiseert warm verzet tegen Vlaams Belang

Gisteren betoogden zo'n veertigtal Vlaams Belangers aan de Moslim Expo op het Antwerpse Kiel. Tijdens de actie zorgde Hart Boven Hard voor een tegenoffensief. Vrijwilligers van de organisatie organiseerden een hartelijk welkom voor de bezoekers van de beurs.
zondag 3 mei 2015

De Moslim Expo is een beurs voor moslims en niet-moslims die de leefwereld van moslims op een originele manier in kaart brengt. Bezoekers kunnen er terecht voor workshops en panelgesprekken, maar kunnen even goed het hart ophalen aan mode, lifestyle, innovatie en kunst. Hoewel de beurs geen politieke insteek heeft, onderstrepen de organisatoren het belang van dialoog en begrip tussen moslims en niet-moslims.  

Dat is echter buiten het Vlaams Belang gerekend. Aanvankelijk kreeg Pegida toestemming van de burgemeester om op zaterdag 2 mei aan de overkant van de ingang van Antwerp Expo (waar de beurs plaatsvindt) te betogen. Pegida gaf de fakkel echter door aan het Vlaams Belang. Aangezien de Moslim Expo inspeelt op positiviteit en gezinnen aantrekt, heerste hierover enige ongerustheid bij de organisatoren van de beurs.

Daarom gingen ze graag in op de aangeboden hulp van burgerbeweging Hart Boven Hard. Die verzamelde een veertigtal stewards om te fungeren als warm welkomstcomité voor alle bezoekers van de expo: "Dit is geen actie tegen het Vlaams Belang, wel een steun aan de Moslim Expo," klinkt het bij Hart Boven Hard. Al was er verontwaardiging te horen over het feit dat de burgemeester toestemming geeft om zo'n provocerende betoging te organiseren tegenover de deur van de expo.

De groep van Hart Boven Hard wilde tonen dat het racisme van Pegida en Vlaams Belang geen plaats heeft in de samenleving. Nadat de betogers van het Vlaams Belang vertrokken waren, verzamelden de stewards van Hart Boven Hard daarom precies op de plaats waar de rechtse betogers hadden gestaan. Bij wijze van knipoog maakten ze een groepsfoto van de ploeg: "diversiteit is realiteit!".

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

reacties

3 reacties

 • door jempi op zondag 3 mei 2015

  Vrijheid van betogen is geen voorrecht van alleen links.

  • door ria aerts op dinsdag 5 mei 2015

   Juist en dat moeten ze zo vaak mogelijk doen: laten zien dat ze "hard" boven "hart" verkiezen. Ze kunnen daar niet genoeg op wijzen.

 • door Bluethunder op dinsdag 19 mei 2015

  Onder de sprekers waren wel een aantal notoire salafisten, o.a. Broeder Al Khattab van de Nederlandse dawah-beweging en Tarik Touhafi, oprichter van het salafistische Al Mawada die openlijk sympathiseert met Hamas, Hezbollah, de Al Aqsa Martelarenbrigades en Islamitische Jihad. Toch raar voor een beurs die "geen politieke insteek" heeft en "het belang van dialoog en begrip tussen moslims en niet-moslims" predikt.

Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties