Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

SEED ACT – de documentaire

Seed Act is een documentaire over mensen die vrije zaden verdedigen. Dat zijn zaden die door eender wie kunnen worden gereproduceerd en niemands privé-eigendom zijn. SEED ACT is een low-budgetproductie. Het team is nog op zoek naar extra bijdrages om de documentaire af te werken.
dinsdag 17 maart 2015

Een inspirerend verhaal over mensen die zaden bewaren en verdedigen

In de wereld van vandaag, verstikt door strakke wetgevingen die grijpgrage multinationals en hun intellectuele eigendomsrechten bevoorrechten ten opzichte van het aloude en sacrale recht zelf vrij te zaaien, oogsten en zaden te ruilen, is het telen van je eigen zaaigoed een politieke daad geworden.

Toch vinden we in de marges van onze samenlevingen, in allerlei verschillende contexten, moedige activisten en enthousiastelingen, paraat om vrije zaden te beschermen. SEED ACT bestaat uit een achttal verschillende scènes, acts, die ons elk afzonderlijk een inkijk geven in de manieren waarop deze mensen en organisaties in verschillende Europese landen zich inzetten voor vrij zaaigoed. Mensen die niet bang zijn voor de voortschrijdende criminalisering rond zaden, maar geloven dat deze wonderlijke levensdragers gemeengoed moeten blijven.

SEED ACT wil actief bijdragen aan deze strijd, door de inspiratie en het enthousiasme van echte mensen uit te zaaien, om motivatie en engagement te laten kiemen bij steeds meer verdedigers van zadenvrijheid. We hopen dat SEED ACT een horizon kan zijn, waaraan een meer natuurgeorienteerde en handen-in-elkaar-slaande wereld gloort, een lopend vuur voor bewuster voedsel en actief burgerschap.

Het SEED ACT-team heeft momenteel voldoende situaties en personages gefilmd om een lange documentaire te maken. Samen met muzikanten van verschillende nationaliteiten zijn ze ook gestart met de creatie van een eigen soundscape voor de film. Ze willen nu van start gaan met de montage en het realiseren van promotiemateriaal, waaronder een website.

Indien ze voldoende financiële middelen vinden dan streven ze ernaar om de documentaire begin van de zomer 2015 te lanceren.

Meer informatie over de film en hoe je kan doneren vind je op INDIEGOGO

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.