Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Gebruik steenkool stijgt tot 9 miljard ton in 2019

In tegenstelling tot gedane beloftes om de CO2-uitstoot naar beneden te halen, zal de wereldwijde consumptie van steenkool tussen 2015 en 2019 nog toenemen.
dinsdag 16 december 2014

Tegen 2019 zal er wereldwijd 9 miljard ton steenkool per jaar verbruikt worden. Dat berekende het Internationaal Energieagentschap (IAE) voor zijn rapport Medium-Term Coal Market 2014, dat op 15 december 2014 werd gepubiceerd.

De vraag naar steenkool groeit nog met 2,1 procent per jaar. Dat is weliswaar een kleinere groei in vergelijking met de afgelopen jaren, maar deze groei blijft een trend die zich volgens het rapport zal verderzetten. Het rapport merkt op dat ondanks de inspanningen die China levert om zijn steenkoolverbruik te matigen, het land goed zal zijn voor drie vijfde van deze groei.

Ook de vraag naar steenkool in India, de lidstaten van het ASEAN-handelsblok en de overige landen in Azië zal stijgen. De daling van de vraag in de EU en de VS zal zo meer dan gecompenseerd worden. "We hebben veel beloftes gehoord van landen om zich aan te passen aan de klimaatverandering, maar de komende vijf jaar zullen die niet bijdragen om de groeiende vraag naar steenkool af te remmen", zegt IAE-directeur Maria van der Hoeven.

Bron: Coal demand set to break 9bn tonne barrier this decade

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

  • door Ronald Van Beneden op woensdag 17 december 2014

    We maken een mooie uitstap(Lima), we eten aan rijkelijke tafels ,zeveren over het klimaat(vergaderen in holle woorden en looze beloften),drinken een stevig glas, pissen een plas en alles blijft zoals het was. Iedereen met een beetje inzicht weet dat de eerste die de daad bij het woord voegt compleet geruineerd wordt op economisch vlak. Zolang het BNP belangrijk is in onze kapitalistische wereld is het klimaat van ondergeschikt belang of lees zolang de leidende heren geen natte voeten krijgen zal het klimaat hen worst wezen. Alle jaren schakelen we nog een tandje bij in de race naar massauitroeiing. De aarde is zoals een fles. de eerste druppel worden er 2, 2 worden vier ,4 worden 8.Hoelang duurt het voor de fles vol is en wat doen we dan(onze aarde is nu vol al zullen sommigen dit aanvechten)? Er is maar één aarde. Niemand spreekt van geboortebeperking en zeker niet vanuit godsdienstig oogpunt. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.Hoelang nog? Productie en automatisatie worden opgedreven. Vroeger hadden een ganse groep mensen werk om de oogst binnen te halen . Nu doet één machine het werk van 10 of meerdere boerderijen.Ik spreek nog niet over productie in een fabriek sneller meer met minder mensen. Toch moeten we blijven consumeren en het BNP verhogen.Alles is gebaseerd op groei. Hoelang kan dit nog vol te houden zijn?Waarom worden de rijken rijker en de armen armer? Wanneer gaat de grote reset komen van economie ,financien en klimaat? Niemand die het weet maar dat het een clash der titanen zal zijn daar moet je niet aan twijfelen. De levenden(overblijvenden) zullen de doden benijden.

    • door BRAT op vrijdag 26 december 2014

      "Iedereen met een beetje inzicht weet dat de eerste die de daad bij het woord voegt compleet geruineerd wordt op economisch vlak." Niet akkoord. Wind en solar zijn nu al goedkopere vormen van energie en locaal geproduceerde energie levert rechtstreekse en onrechtstreekse economische voordelen tov geïmporteerde steenkool, olie, gas of uranium. Het probleem met jonge sectoren (zoals hernieuwbare energie) is dat ze nog geen greep hebben op het beleid in tegenstelling tot bv Electrabel/GDF-Suez en Total. Enkel een sensibilisering en activering van de bevolking kan daarin snel verandering brengen.

    Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties