Meer dan ooit heeft de wereld nood aan onafhankelijke journalistiek.

Meer dan ooit is het nodig om een tegengeluid te laten horen.

Steun daarom DeWereldMorgen.be

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu

Buurtbewoners voeren actie tegen beperking aanbod station Gentbrugge

Gebruikers van het treinstation Gentbrugge voeren vrijdag 12 december actie tegen de beperking van het aanbod in dat station. Om 18u12 stopt de trein richting Antwerpen voor het laatst in Gentbrugge. Wie dan afstapt, wordt feestelijk ontvangen met muziek, glühwein, chocolademelk en gebak.
donderdag 11 december 2014

Het station van Gentbrugge ligt tussen het Sint-Pietersstation en de Dampoort. Tot nu toe stopt daar elk uur een trein richting Antwerpen. Als die trein terugkeert van Antwerpen, houdt hij ook halt in Gentbrugge. “Dat is een ideale trein om over te stappen in Gent-Sint-Pieters”, zegt Luk Lafosse, één van de initiatiefnemers van de actiegroep SOS station Gentbrugge

Volgens de tellingen van de NMBS stappen elke dag meer dan 500 mensen op en af in Gentbrugge. Lafosse: “Dat zijn bovendien cijfers van 2012. Het aantal is zeker niet gedaald want in Gentbrugge komen veel jonge gezinnen wonen en je kan hier makkelijk je auto en fiets kwijt aan het station.”

De reden voor de inperking van het aanbod is besparen. “De NMBS zet in op de grote lijnen en stations. Niet verstandig, want het Sint-Pietersstation is stilaan verzadigd. We hopen dat er ook vanuit de gemeenteraad een signaal komt”, zegt Lafosse.

Eerder wisten actievoerders de afschaffing van de rechtstreekse lijn Dampoort-Brussel tegen te houden. 

SOS station Gentbrugge verzamelde meer dan duizend handtekeningen. Donderdagavond oefenen muzikale buurtbewoners hun welkomstmuziek in. Vrijdag is er dus ook een actie. Lafosse: “We nodigen alle reizigers uit om die avond even af te stappen in Gentbrugge. Ze zullen er warm ontvangen worden.”

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.