Een nieuwssite die

reclamevrij
onafhankelijk
kritisch
en gratis is?

Dat kan!

Maar enkel dankzij jouw steun

Steun ons nu!

Ja, ik doe een gift

about
Toon menu
Reportage

Fotoreportage: de staking in Brabant

De derde regionale staking legde tal van ondernemingen en openbare diensten in Brussel, Vlaams en Waals Brabant lam. Onze fotograaf trok in alle vroegte onder meer naar Audi en naar de luchthaven waar de helft van de vluchten werd uitgesteld.
maandag 8 december 2014

Aan het piket bij LSG Sky Chefs zei een werknemer, Hassan (ABVV): 'We staan hier om onze onvrede met deze regering uit te drukken, en meer specifiek tegen de veranderingen die ze willen doorvoeren, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd en het niet-indexeren van onze lonen. Dit is helemaal niet ònze regering en volgens mij hebben velen er spijt van dat ze voor deze partijen hebben gestemd. Bovendien is het niet eens de eerste minister die regeert, maar een of andere man uit Antwerpen. Wij willen dat deze regering terugkomt op zijn beslissingen en dat er zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen komen. Deze regering voert ons vijftig jaar terug in de tijd, ze luistert niet naar de oppositie en zeker niet naar de mensen”.

Deze nieuwssite is niet-commercieel, onafhankelijk en 100% gratis dankzij uw steun. We rekenen op uw fair share. Maandelijks, Jaarlijks, Eenmalig.

reacties

2 reacties

 • door Piet De bisschop op dinsdag 9 december 2014

  Einde van de inbreng in De Morgen van Tom Lanoye als kleine KMO'er. Zo hoor je het ook eens van een ander...

  " Voor de NV-A kunnen we, cynisch gesteld, nog begrip opbrengen. Die partij is ten minste eerlijk over haar bloedeigen agenda. Ze wil België splitsen, de rest is bijzaak en tussenspel. Maar we snappen de CD&V niet, als politieke vleugel van ACW en UNIZO. En vooral de Open Vld snappen we niet. Zij zou de middenstand, de kleine zelfstandige, de werkgever van iedere kmo, met hand en tand moeten verdedigen. Die gaan allemaal lijden onder het koopkrachtverlies van hun klanten, terwijl alleen een kleine groep vermogenden zijn fortuin ziet aangroeien. Er is dan ook op dit moment, gek genoeg, maar één beweging die, behalve voor de werknemers, echt opkomt voor de middenstand. Leve de vakbond! En zijn acties! "

  • door roos locquet op woensdag 10 december 2014

   Misschien kan er ook eens kuis gehouden worden bij de middenstand: o.a. gedaan met zwart werk, belastingen betalen zoals de "gewone" werknemers, de arbeiders dus. Evenveel "afdragen" als de "gewone" arbeiders voor hun pensioen, kan ook maken dat ze een groter pensioen verdienen! Wijlen Luc Devos had het reeds goed gezien: de middenstand regeert het land!

  Het is niet langer mogelijk om te reageren.

Lees alle reacties